АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА АВГУСТ

НЕПРИЈАТЕЉИ, ЉУБАВНА ПРИЧА
Исак Башевис Сингер (аутор)

Непријатељи: љубавна прича, можда најпознатији Сингеров роман, одвија се у Њујорку педесетих година. Херман Бродер, јунак, ове приче, живи између три жене; његова истинска љубав и страст је прелепа и неуротична Маша, али ту је и Јадвига са којом живи, а онда се појављује и Тамара његова прва жена, која се неким чудом вратила из мртвих. Хермана непрестано прати осећање кобне судбине која га ишчекује…

Neprijatelji-400x600

ОЗБИЉНА ИГРА
Јалмар Седерберг (аутор)

Озбиљна-игра-smallu Шведској, на прелазу векова, Арвид, амбициозан и образован младић, упознаје Лидију, ћерку пејзажисте, током идиличног летњег одмора и у њу се заљубљује. Међутим, Лидија има и друге удвараче. Заробљени у случајним браковима без без љубави, у позним годинама се боре за поновно остварење њихове романсе која се трагично завршава. Роман Озбиљна игра приповеда о страсти и прељуби, проблематизујући појмове судбине и животне среће. Пред читаоцем се расплићу нивои значења: иза љубавне приповести крије се врсна психологизација ликова у чијем се унутрашњем животу непрестано одвијају морални конфликти. Поред тога, јасне су и Седербергове алузије на друштвено-политичку ситуацију у Шведској на прелазу векова што овом делу дају још једну нијансу.

Ozbiljna-igra-small

ЛЕЧЕЊЕ МЕДИЦИНСКИМ КАНАБИСОМ-
НАУЧНИ ПРИКАЗ ЛЕКОВИТИХ СВОЈСТАВА КАНАБИСА
Др Маркс Сиркус (аутор)

Замислите да постоји ефикасан лек за велики број озбиљних болести ─ почевши од рака и Паркинсонове болести, па до главобоља и депресије. Сада замислите да вам забрањују да га користите зато што се добија из контроверзне биљке која изазива бројне расправе и опречна мишљења. Многи људи и даље сматрају канабис друштвеним злом, али, ипак, мноштво научних истраживања чији се број повећава из дана у дан јасно показује да његови састојци могу да доведу до смањења, заустављања и у многим случајевима чак и потпуног елиминисања неких веома озбиљних здравствених проблема.
Док у свету све више расте број држава које прихватају употребу канабиса у медицинске сврхе, књга Лечење медицинским канабисом лекара, истраживача и аутора др Марка Сиркуса представља лак и једноставан водич за разумевање моћи ове биљке у лечењу и борби против болести као што су рак, Алцхајмерова болест, Паркинсонова болест, мултипла склероза, артритис, хронични болови, депресија, различите врсте упала и неуролошких стања и многих других.

Др Марк Сиркус је лекар и натуропата с холистичким приступом здрављу, који је завршио студије акупунктуре и азијске медицине на "Институту за традиционалну медицину" у Санта Феу и "Школу традиционалне медицине" у Бостону. Његови текстови о здрављу и лечењу објављују се у часопсиима широм света, а написао је и велики број књига, међу којима се посебно издвајају Лечење медицинским канабисом,Употреба јода у медицини и Лечење содом бикарбоном.

lecenje_medicinskim_kanabisom_naucni_prikaz_lekovitih_svojstava_kanabisa_vv

СТАН У ПАРИЗУ
Гијом Мусо (аутор)

У Паризу се налази један атеље, скривен у дну улице обрасле зеленилом, превише савршен да међу својим зидовима не крије понеку тајну. Мадлин га је изнајмила да би уживала у самоћи и пронашла мало мира након љубавне кризе и низа нерешених случајева. Услед неспоразума, овој младој лондонској полицајки придружује се Гаспар, писац и мизантроп, који је допутовао у Париз да би писао у тишини. Тако су сада ове две усамљене и немирне душе принуђене да неколико дана живе под истим кровом.
Атеље је припадао славном сликару Шону Лоренцу и још одише његовом страшћу према бојама и игри светлости. Скрхан због губитка сина, Лоренц је умро оставивши за собом три слике, које се воде као нестале. Фасцинирани његовом генијалношћу и заинтригирани његовом тужном судбином, Мадлин и Гаспар одлучују да удруже снаге како би пронашли изгубљене слике и проникли у Лоренцове тајне. Ипак, мораће да се суоче са сопственим демонима, у узбудљивој истрази која ће их заувек променити.

STAN-U-PARIZU-252x0-00007423419141

ПРВО ЛЕТОВАЊЕ ЈЕДНОГ МАЧКА
Весна Видојевић-Гајовић (аутор)

Мачак Мићко, кућни љубимац породице Петровић, управо се спрема да крене на своје прво летовање. Њему се заправо не иде од куће, али овог пута комшиница Вера не може да га чува и он прилично невољно пристаје да крене са својом породицом. Ипак, овај пут ће му донети бројне и узбудљиве авантуре, које ће учинити прво летовање незаборавним…

Prvo-letovanje-jednog-macka-68635

 

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment