АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА МАРТ

ПРОМЕНИ МЕ
Андреј Блатник (аутор)

Блатник слика надања и настојања својих јунака да очувају равнотежу која им, упркос противречности жеља, одбрану идентитета и интимног света чини уопште могућом. Проблем је противречан: како усред хаотичне навале нових и све конфузнијих жеља, какве из дана у дан рађа савремени ритам живота, очувати дом сачињен по мери сопствених жеља? Јунаке нашег доба стога одређује начин на који се услед трагања за решењем суочавају с реченом дилемом. Управо у том смислу, Блатников роман Промени ме, иначе мајсторски написан, истовремено је и нетипичан и типичан роман данашњег доба.

КАФЕ КЕНГУР
Ратко Дангубић (аутор)

Нови роман Ратка Дангубића Кафе Кенгур смештен је у митско и стварно банатско место Модош. Али да би прича роман могла да се одигра и исприча у Модошу, било је неопходно да њен јунак опише пун круг: од младића који одлази из Модоша, отискујући се у све даље просторе, док не заврши у Аустралији у којој ће провести узбудљив живот све до изненадне пословне пропасти, да би се онда вратио у Модош, где, после животног губитка, још једино може да у причи о сопственом и епохалном искуству претрајава завршне дане свог живота.

ЗВОНАРИ СЛОБОДЕ
Михајло Пупин и владика Николај  (аутори)

Историјска читанка о двојици српских великана који су вишеструко задужили српски народ. У овој књизи прочитајте писма, преписку и биографије двојице великана, као и оригиналне фотографије и материјале. Такође, у књигу су унети и текстови других аутора који откривају фацинантне детаље о националном раду људи који су пронели славу српства у нашим најтежим часовима.

ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ
 Душан Радовић (аутор)

Љубав се не сме терати и избијати из жене – јер то је жена! То је оно главно у жени, онај њен главни животни сок! Мушкарци могу бити какви хоће и не треба за то да брину! Жене ће их волети, без обзира...! Женско срце стално гори и свако ко му приђе може се огрејати!

Збирка духовитих прича из угла различитих жена (и мушкараца) о љубави, срећи и заједничком живљењу. Посматрајући мушки свет из женске перспективе у драмским цртицама, Радовић кроз хумор али и горчину анализира оно што свакодневно живимо. Иронична али добродушна, књига у којој ће се свако пронаћи.

БУДНИ У ПЕТ (И ВАШ ЈЕ ЧИТАВ СВЕТ)
Робин Шарма (аутор)

Пре двадесет година, легендарни стручњак за лидерство и елитни перформанс Робин Шарма представио је концепт Будни у пет (и ваш је читав свет), заснован на револуционарној јутарњој рутини која је помогла његовим клијентима да повећају продуктивност, побољшају здравствено стање и сачувају смиреност у овом нашем превише компликованом свету.

Ова књига откриће вам: Како изванредни генији, пословни титани и најмудрији људи на свету почињу јутро да би постигли изванредна достигнућа. Мало познату формулу да бисте се пробудили инспирисани, фокусирани. Детаљан метод да бисте имали времена да вежбате, ресетујете се и радите на личном развоју.

МАЧЈЕ ОЧИ
Севим Ак (аутор)

Ово је прича о девојчици која иде у основну школу. Једног дана она се са мајком сели у нову кућу. Девојчица сваки дан са нестрпљењем ишчекује оца, али он никако да дође. Ипак, између девојчице и њеног оца постоји посебна веза - писма. Иако су писма кратка, она су испуњена љубављу и топлином.

Ова ведра књига шаље поруку, како за децу, тако и за одрасле: ако има љубави, и они које мислимо да смо изгубили вратиће се једнога дана.

САЊАЈ И ПУТУЈ
 Зорица Бајин Ђукановић (аутор)

Нова књига познате песникиње, добитнице прве награде Фестивала „Булка“.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment