АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА МАЈ - Културни центар "Рибница" Краљево

АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА МАЈ

О ЧЕМУ ГОВОРИМ КАД ГОВОРИМ О ТРЧАЊУ
Харуки Мураками (аутор)

Несвакидашња књига једног новог и другачијег Муракамија. Имајући у виду да ретко даје интервјуе и да се у његовој прози тешко препознаје да пише о себи, узбудљиво је читати ове личне, готово интимне белешке, које су настајале од лета 2005. до јесени 2006. године. Мураками исписује, како их сам назива, мемоаре о трчању и писању, телу и дисциплини, упорности и искушењима, задовољству и патњи. Након што је сам истрчао маратонску стазу од Атине до Маратона, као и десетине других, па и сам ултрамаратон од 100 км, аутор, упркос свим тим задивљујућим подвизима, врло скромно пише о томе какав је утицај спорт имао на његов живот и писање, желећи, како истиче, да га људи доживљавају као обичног човека кога могу да сретну на улици.

view_image

СРПСКЕ ВЛАСТЕЛИНКЕ
Никола Моравчевић (аутор)

Кад су жене владале Србијом Историјска студија Николе Моравчевића о великим државницама и дипломаткињама у Србији крајем XIV и у првој половини XV века: кнегиња Милица, Мара Лазаревић-Бранковић, Оливера Лазаревић, Јела Балшић, Мара Бранковић, Јелена Дејановић.
Портрети шест знаменитих жена српске историје средњег века од кнегиње Милице која је сачувала српску државу после Косовског боја до Српкиње која је постала византијска царица.
Приче о женама које су утицале на историју и бориле се са историјским удесима и које је историја потиснула.

Nikola-Moravčević-Srpske-vlastelinke1-184x280

120 ПИТАЊА И ОДГОВОРА
Владета Јеротић (аутор)

Књига "120 питања и одговора” из хришћанско-психотерапеутске праксе Владете Јеротића, резултат је вишегодишњих ауторових наступања као психијатра и хришћанског психотерапеута на трибинама широм земље. У предговору др Јеротић, признавши своју могућност, објашњава да је избор сачињен на основу интересовања публике, али да су у њему и она питања која су највише мучила самог аутора, која су му одузела године размишљања.

120_pitanja_120_odgovora_v

ШТРУМПФОВИ И ИЗГУБЉЕНО СЕЛО

Пет досад невиђених авантура инспирисаних новим филмом

Са женама није лако, ал’ без њих је тешко јако – песничко је гесло чије су значење и наши штрумпфови и те како  прихватили. Јесте за њих Штрумпфета била и остала неприкосновена богиња, али овде су добили прилику да упознају цело једно село.
У пет занимљивих епизода чија је радња смештена у зачарану шуму – Изазов за Грубера, Кефало иде у шетњу, Трапа на летећем змају, Један штрумпфално чудан свет и Штрумпфови против тиквокрадице – аутори нас упознају са ширим животним миљеом наших драгих плавих пријатеља.

strumpf

БУКВАР

Деца врло рано долазе у додир са словима. Овај буквар помоћи ће им да лакше науче слова азбуке и абецеде. Деца ће уживати у лепљењу налепница, бојењу и вежбању писања слова.

Буквар је са два лица (азбука и абецеда) у тврдом повезу и садржи две вежбанке и налепнице. Учење слова ћирилице и латинице биће лакше и забавније уз помоћ овог јединственог приручника. На свакој страни треба залепити налепницу тог слова, обојити слово и вежбати писање.

BUKVAR-150x0-000074233111166

 

 

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment