АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА МЕСЕЦ АПРИЛ

СТУБОВИ ЗЕМЉЕ
Кен Фолет  (аутор)

Стубови земље је сага о Филипу, опату из Кингсбриџа, ревносном и сналажљивом калуђеру који је подигао највећу готску катедралу на свету, о Тому, зидару који је постао њен архитекта, о прелепој и неухватљивој леди Елајни, коју тишти скривени грех, те о вечитој борби између добра и зла која је окренула цркву против државе и брата против брата. Очаравајућа епопеја о амбицији, анархији и апсолутној моћи, на таписерији која се простире преко Енглеске дванаестог века је романескно-историјско ремек-дело Кена Фолета!

"Чудовишно и бриљантно... препуно ликова, невероватно живих и испреплетених преко огромног понора векова... буди све људске емоције, љубав и мржњу, оданост и издају, наду и очај. Проверите сами. Ово је истински роман у коме можете да се изгубите."
- Космополитен

delfi_stubovi_zemlje_ken_folet

ДНЕВНИК 1935-1950
Чезаре Павезе  (аутор)

У "Дневнику 1935-1950"проналазимо жаришта Павезеовог осећања света, шифру његовог бића. То су туга за неповратно изгубљеном спонтаношћу, чије је оличење детињство; немогућност да се ствари виде „први пут“; задивљеност пред превирањем нагона, пред дивљим, сировим, примитивним, који надвладавају рационално познање, а с тим у вези и буђење интересовања за митско, паганско, сујеверно; свест о времену које протиче будећи сећање, васкрсавајући прошлост; сазнање о постојању снага које у виду судбе или коби управљају људским животом; отуђеност, „неукорењеност“, самоћа као последица успостављања људског односа. Из предговора Југане Стојановић

-Cezare-Paveze

УНИШТИ ДНЕВНИК
Кери Смит  (аутор)

Сигурно сте некад пожелели да водите дневник, али вам једноставно није ишло то редовно испуњавање страница? Сад је пред вама нестварно забаван начин да забележите свакодневицу – свака страница ове оригиналне књиге даје вам идеје како је најлепше можете уништити. Да, уништити. Уживајте у најкреативнијем хаосу икада!

Ова илустрована књига садржи скуп идеја које вам помажу да искористите чак и своје грешке како бисте створили право уметничко дело. Кери Смит нуди различите предлоге за уништавање сваке појединачне стране вашег дневника – од цртања помоћу кафе и украшавања лишћем до цепања страна и поновног враћања у књигу након извршеног задатка. Књига која помаже да пробудите машту и представља вам нову вртсу уметности у којој сте аутор баш ви и коначно имате потпуну слободу да искажете све што сте одувек хтели.

UNISTI-DNEVNIK-0000742268758

ЛЕКСИКОН ПСИХОАНАЛИЗЕ
Требјешанин Жарко  (аутор)

Као што и сам аутор Жарко Требјешанин каже, овај Лексикон је настао у потреби да помогне читаоцу да избегне стереотипне заблуде и уобичајне грешке у употреби психоаналитичких термина и појмова, олакша му разумевање настанка и значења кључних психоаналитичких поставки и теорија, и уз све то, по могућству, да га подстакне да се упусти у авантуру самосталног истраживања изворних психоаналитички списа. Пред нама је шесто, допуњено издање, а већ када се, 1993. године појавило прво издање, под насловом: Психоанализа - мали лексикон, изазвао је велику читалачку пажњу и одмах награђен од стране Друштва психолога Србије, за научни допринос нашој психологији, наградом „Борислав Станковић“.Ово изузетно дело непорециве научне вредности, још једном нас подсећа да су без психоанализе незамисливе, не само савремена психологија, психијатрија, педагогија, антропологија, социологија већ и модерна и лингвистика, семантика, књижевна теорија и критика. Књижевност, уметност, позориште и филм, су толико прожете психоаналитичким сазнањима, да се може рећи да је психоанализа значајно обележила културу XX века.

34974-215x306

МАЛИ ПРИНЦ
Антоан де Сент-Егзипери  (аутор)

Мали принц је књига за мале и велике... Написана попут бајке, она открива утопијски свет кроз причу о дечаку доспелом са удаљене и сићушне планете и његовом трагању за оданошћу и љубави.
Ово је књига и о стварном свету, о човеку, његовим заблудама и греховима, о невиности у откривању најдубљих и најдрагоценијих вредности постојања, која својом сугестивношћу и поетском топлином деценијама осваја генерације младих и одраслих читалаца.

Прави драгуљ пун хумора и чаролије... - Ле Монде

COLOR A de Sent-Egziperi - Mali princ korice VER 1

 

 

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment