АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА МЕСЕЦ ФЕБРУАР

РОЂЕНИ ДА ТРЧИМО
Кристофер Мекдугал (аутор)

Фасцинантна и инспиративна прича о трчању као начину живота и погледу на свет. Трчање као извор радости, кључ јединства с природом и еликсир живота, древна, заборављена истина коју је сачувао Трчећи Народ - Тара хумаре, индијанско племе скривено од света у беспућима мексичких планина Сијера Мадре.

rodjeni_da_trcimo_v

ТРИ ТУЖНА ТИГРА
Гиљермо Кабрера Инфанте (аутор)

"Први, најважнији савет – заборавите речнике! Маните се правописа, јер вам за читање и разумевање ове књиге неће помоћи. Бити доследан, поштовати било какав канон, за ову књигу је смртна казна. Три тужна тигра није роман, него позив на авантуру...“ (Бранко Анђић)

view_image

МОЈА БОРБА 3
Карл Уве Кнаусгор (аутор)

Четворочлана породица – мајка, отац и два дечака – селе се на јужну обалу Норвешке, у нову кућу, у крај који се тек развија. То су ране седамдесете прошлог века, и чини се да породица материјално боље стоји и да све иде набоље: будућност се чини врло светлом. Невероватно брижљиво, изразито лично и готово раздируће детаљно, Карл Уве Кнаусгор слика свет близак свакоме ко је кадар да у сећање призове сву ону интензивност и новину детињег упознавања света, света у коме деца и одрасли воде паралелне животе који се никада и нигде не укрштају.

moja-borba-3

ЗЕЛЕНИ ШАТОР
Људмила Улицка (аутор)

Велика књига о руској и совјетској историји друге половине XX века. Роман о љубави, пријатељству и судбини, али и о насиљу, страху и цензури. Један од назјначајнијих романа модерне светске књижевности, писан у најбољој традицији Толстоја и Достојевског.

Приказујући свакодневни живот и обичне људе у њему, али и совјетске интелектуалце и дисиденте, од којих многи бивају сурово кажњени или протерани из своје земље, Улицка приповеда узбудљиву и заносну причу о једном историјском времену, али и о јунацима који својим животним удесима, својом храброшћу, својим чудесним подухватима, добротом и племенитошћу остају за сва времена. Роман почиње описом Стаљинове смрти и сахране, на којој присутни газе више од 1.500 људи, а завршава се смрћу великог песника Јосифа Бродског.

Ljudmila-Ulicka-Zeleni-šator-184x280

СТРАШНА ПРИЧА
Ана Ђокић (аутор)

Kада ти у кућу или дворац долети страшан змај, и када ни твој отац краљ ни твоја мајка краљица не знају како да га се ослободе, на тебе је ред да решиш проблем! Ову узбудљиву причу из пера Ане Ђокић на духовит и маштовит начин илустровао је Душан Павлић.

strasna_prica_vv

 

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment