АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА МЕСЕЦ ЈУН

ОВО НИЈЕ КЊИГА
Кери Смит (аутор)

Ово је занимљива, оригинална и сасвим необична књига која ће постати управо оно што читалац пожели. Ауторка даје фантастично забавне смернице за откривање какву све функцију Ово није књига може да оствари.
У овој јединственој авантури читалац ће открити да књига може послужити као: тајна порука, инструмент, место за архивирање, машина за промену расположења или путовање кроз време, и још много, много тога.
Ово није књига заинтригираће читаоце и подстаћи ће њихову машту, омогућујући им да створе своју јединствену коначну верзију и открију одговор на очигледно питање: Ако ово није књига, шта онда може бити?

OVO-NIJE-KNJIGA-00007422811788

ВАТЕН
Томас Бернхард (аутор)  / Сања Карановић (превод)
Наслов оригинала: Watten. Ein Nachlaß / Thomas Bernhard

ВАТЕН (1969) прво је Бернхардово дело у коме је дошао до свог особеног израза којим је касније писао своје чувене романе. На самом почетку новеле, доктор, који све време говори, поставља питање "Зашто живим?" Пре него што до краја потоне у егзистенцијално очајање, посећује га "шофер", који му увек изнова поставља питање зашто више не игра ватен (популарна игра картама у Аустрији), што подсећа на Бекетов метод, примењен у драми "Чекајући Годоа".

Vaten-65516

КЊИГА ЧЕТИРИ УВИДА - МУДРОСТ, МОЋ И МИЛОСТ ЧУВАРА ЗЕМЉЕ
др Алеберто Вилолдо (аутор)

У овој књизи изнета су духовна учења која су чувала тајна друштва Чувара Земље, врачева и исцелитеља с подручја Америке. Четири увида кажу да је све у стварању – људи, китови, па чак и звезде – начињено од светлости која се манифестовала кроз моћ намере. Чувари Земље користили су ове увиде да би исцелили болести и елиминисали емоционалну патњу, па чак и за то да би довели до стварања новог тела које стари и исцељује се на другачији начин.
Ова књига открива древне технике које можемо да користимо да бисмо постали бића светлости, способна да опажају енергију и вибрације од којих је сачињен, на много вишем нивоу, физички универзум.

knjiga_cetiri_uvida_-_mudrost_moc_i_milost_cuvara_zemlje_-_autor_dr_alberto_viloldo_3d_prednja_korica

ЧУДО У ПОСКОКОВОЈ ДРАГИ
Анте Томић (аутор)

Чудо у Поскоковој Драги Анте Томића нови је феноменални, хумористички роман испуњен сјајним дијалозима, изненадним обратима и напетим филмичним ситуацијама. Томићеви ликови читатеље ће поновно насмијати до суза јер аутор и даље воли своје ликове, чак и када се чини да им се помало руга. Иронија којом пресвлачи наизглед груби и примитивни менталитет лака је попут најфиније свиле. Чудо у Поскоковој Драги сигурно је најкомплексније ауторово остварење до сада. Умјешно испреплићући елементе водвиља, старе холивудске комедије, трилера, романа цесте и комедије забуне, Томић је написао диван хумористички роман који ће читатељи одмах завољети. Ово је недвојбени доказ једног великог списатељског умијећа – сви романескни елементи овога су пута нашли своје мјесто у једној слатко-горкој комедији, смјештеној у препознатљивом времену и простору.

Cudo-u-Poskokovoj-Dragi-37669

НОВА КЊИГА У ЕДИЦИЈИ "МОЈ СВЕТ" - "ГЕЈМЕРИ"
Оливер Ушман (аутор)

Аутор романа "Гејмери", чувени немачки савремени писац Оливер Ушман упознаје нас сa тројицом пасионираних гејмера - Фином, Флокијем и Лукасом. Фин је пажљив посматрач и генијалан лажов, Флоки је залуђени играч видео игрица који може да проведе сате испред компјутера, док је Лукас страствени фудбалер у савршеној физичкох форми.
Они учествују у игрици у којој ће цео један дан ходати само право. Биће им дозвољено да се крећу у коридору ширине седам метара. На какву год препреку наишли, неће смети да кроче на део који се налази ван коридора.
Са чиме се на свом путу срећу ова три дечака сазнајте у четвртом роману у едицији "Мој свет" намењеној читаоцима узраста од 12 до 15 година. У овој серији до сада су објављени романи "Дођи на једно чудно место" Весне Алексић, "Пустоловина на острву птица" савременог бугарског писца Александра Секулова, као и роман "Сламната колиба" кинеског писца Цао Венсјуена, овогодишњег добитника Награде "Ханс Кристијан Андрерсен".

HHHH

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment