АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА НОВЕМБАР - Културни центар "Рибница" Краљево

АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА НОВЕМБАР

БЕКСТВА ЛИДЕ БАРОВЕ
Јозеф Шкворецки (аутор)

У овој књизи сабране су успомене талентоване, обожаване, али и омражене чешке глумице, која није била позната само по лепоти и глумачком таленту, већ и као љубавница нацистичког министра пропаганде Јозефа Гебелса.

ЗАКОН О ДЕЦИ
Иан Макјуан (аутор)

Фиона Меј је водећи судија вишег суда и суди у случајевима Одељења за породично-правне предмете. Позната је по својој проницљивости, прецизности и осећајности, али лични проблеми и породична незадовољства бацају сенку на њен професионални успех. Она већ дуго тугује због тога што нема децу, а сада је и њен тридесетогодишњи брак запао у кризу.

У исто време, позвана је да донесе пресуду у хитном случају: из религиозних разлога, прелепи седамнаестогодишњи дечак, по имену Адам, одбија медицински третман који би могао да му спасе живот, а његови родитељи га подржавају у томе. Времена је све мање. Да ли секуларни суд треба да однесе превагу у односу на искрену веру?

УСПОН
Живорад Недељковић (аутор)

„Успон“ Живорада Недељковића представља стишан, па самим тим и сабран глас о основним стварима, о препознатим и чистим елементима свакодневице.

Објављујући да „нисам сигуран да знам шта је пакао“, али да „добро знам шта је милост“, што је данас уистину ретка објава, поетички ум ових стихова открива властите изазове у мистерији малих ствари свакодневице, породичног живота и индивидуалних озарења, на тврдој земљи где продуховљеност, ипак и упркос свему, одземљује и, при томе, утврђује у вишим разлозима, горњим релацијама, светлим принципима и јасним духовним упориштима.

ВРЕМЕ
Ридигер Зафрански (аутор)

С оне стране часовника, којим нас обмањују да постоји објективно мерење времена, време се доживљава другачије: у досади, у бригама, заносу, у погледу на крај... Наше опажање времена разликује се у данашњој општој ужурбаности због рокова, у убрзаном свету економије и медија. Време постаје контролисано и подруштвљено, претвара се у новац и њиме се тргује, па бива политизовано. "Као да није довољно што је властито животно време увек недовољно и ограничено коначним крајем, постоји и општа несташица времена условљена друштвеном контролом." Безобзирност контролисаног времена према оном личном, доводи до осећаја да време нестаје.

КЊИГЕ ЗА ДЕЦУ – ТОТАЛНА РАСПРОДАЈА
http://www.evrobook.com/knjige-za-decu/totalna-rasprodaja.html

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment