Библиотека Културног центра “Рибница” Краљево

Четири деценије, неколико хиљада наслова – белетристика, стручна литература...

Библиотека Културног центра „Рибница“ Краљево, која је почела да ради 1970. године, смештена је у згради Културног центра у Рибници, у приземној просторији површине седамдесетак квадратних метара. У Библиотеци се налази један читалачки сто са двадесет читалачких места. Књижни фонд Библиотеке углавном чини белетристика, али има и завидан број стручне литературе (психологија, религија, теологија, друштвене науке, природне науке, примењене науке, уметност, лингвистика, географија, историја...). У оквиру фонда корисницима су приступачна енциклопедијска издања и речници страних језика.

Основни критеријум за набавку и обраду књига је актуелност и функционалност. Библиотека данас поседује неколико хиљада наслова, но број се увећава у складу са текућом продукцијом у издаваштву.

Важни корак за Библиотеку представља увођење интернета и програмског пакета COBISS у мрежу Народне библиотеке чиме се битно побољшао квалитет услуга које се пружају корисницима. Специфичност ове библиотеке је та да у њеном раду и популаризацији пуни допринос дају књижевни ствараоци, добитници значајних књижевних признања који живе и раде на овим просторима, па сваке године у оквиру културно-просветне делатности Библиотека промовише неколико књига истакнутих писаца.
Радно време библиотеке је сваким радним даном од 07:00 до 20:00 часова.

Контакт телефон: 036 201 464

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment