ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ ТРИО ПРИРЕДИО КОНЦЕРТ ЗА ПАМЋЕЊЕ

Прошло је четири године откако је Влатко Стефановски Трио наступао у Краљеву, такође у организацији Културног центра, а одлична посећеност на вечерашњем концерту говори да је публика жарко желела да их поново чује.

„Задовољство ми је да будем амбасадор културе, амбасадор добре музике и коначно и амбасадор добре воље. Радо долазим у Србију, радо путујем по целом Балкану и свету. Са собом носим своју музику и покушавам да на тај начин изградим мостове разумевања између народа, раса и класа. Памтим добре људе из вашег града, памтим да сам срео неке старе пријатеље, а памтим и тада одржан концерт, који је био јако добар, али се надам да ћемо вечерас надмашити наше музичке достреле и да ћемо бити још бољи него пре четири године када смо били ваши гости. То је уједно идеја и свих наших путовања и непроспаваних ноћи, да сваким даном будемо све бољи. Са триом сам полако почео да освајам неке нове територије, неке несвојствене музичке правце. Доста тога свирамо што раније нисмо. Од нашег претходног концерта код вас десило се много тога, пуно концерата и музичких издања. У међувремену смо и доста научили. Оно знање које смо до сад усвојили је само кап у мору, а море је оно незнање које тек треба освојити“, рекао је Влатко пред излазак на бину.

Песмом „Македонско девојче“, у којој је овај виртуоз на гитари одмах очарао соло деоницама, отпочео је двочасовни концерт пун енергије и одличне свирке. На сцени су се низали хитови попут „Чувам ноћ од будних“, „Као какао“, „Учи ме, мајко, карај ме“, „Мамурни људи“ и многи други које је Влатко изводио са саставом „Леб и сол“. Свака песма је била испраћена певањем публике и огромним аплаузом, а концерт је завршен нумером „Бистра вода“.

Стефановски се захвалио на досадашњој пажњи коју му је пружила краљевачка публика и замолио љубитеље његове музике да остану такви, да и даље прате оно што трио ради, да слушају нова издања и да посећују њихове концерте, јер је то оно најлепше што музичари добијају у својој каријери.

„Било је феноменално! Нисам очекивао оволико људи због фудбалске утакмице која је била у исто време. Заиста је било изванредно! Још једном се захваљујем публици у Краљеву на фантастичном дочеку“, рекао је Влатко по завршетку концерта.

« 1 of 3 »
Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment