ЗАВРШЕН ФЕСТИВАЛ УМЕТНОСТИ

Културни центар „Рибница“ Краљево 5. и 6. јуна организовао је Фестивал уметности „Маглич“ који је ове године био посвећен српском и ирском музичком наслеђу. Музику Србије и Балкана у петак 5. јуна представили су Биљана Крстић и оркестар „Бистрик“, који већ десетак година широм света преносе лепоту музике са наших простора. Концерт је почео у 21 час, а увертира од 20 часова је била изворна народна музика у извођењу певачке групе „Рибница“ и Етно-одсека Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Краљева.
- Концерт је био одличан, пун позитивне енергије. "Одушевљена сам како је публика певала, како су људи музикални и талентовани. Овде као да су сви Влада Пановић и Кубура, очито је такво поднебље", рекла је Биљана Крстић.
Ирска музика у Србији има велики број поклоника, па је тако у суботу од 20 часова најпре наступила трупа ирског плеса „Erins Fidl“, а затим и бенд „Ortodoks kelts“, који свој репертоар базира на споју рока и ирске музике. Сви концерти су одржани на централном краљевачком Тргу српских ратника.

В.д. директора Културног центра „Рибница“ Елизабета Тодоровић истиче да се и овога пута сви фестивалски програми одвијају на отвореном простору и да су бесплатни за публику.

- Уверени смо да програм припремљен за ово издање „Маглича“ на прави начин испуњава наше циљеве – врхунски квалитет извођача, промоција српске културе, упознавање традиције других народа и афирмација уметника из Краљева – рекла је Тодоровићева.

Део фестивала и ове године је био посвећен најмлађима, па је тако у петак у 16 часова у Градском парку била приређена радионица за децу и позоришна представа.

Фестивал „Маглич“, као и још 3 фестивала које организује КЦ „Рибница“, финансира у највећој мери Град Краљево. Ове године је туристички потенцијал ових манифестација подржало и Министарство за трговину, туризам и телекомуникације – Сектор за туризам. Пројекат „Културно лето“ је на конкурсу овог Министарства добио 9,20 поена од могућих 10.

Покровитељи Фестивала уметности „Маглич“ су:
Град Краљево, Министарство за трговину, туризам и телекомуникације – Сектор за туризам

Фестивал су подржали: „Апатинска пивара“, „Вода Врњци“, „Chipsy way“, „Бисерна полиса“, Пицерија „Tabasco“.

Сарадници на пројекту: Краљевачко позориште, Дом Војске Србије у Краљеву, Туристичка организација Краљева.
Велики допринос промоцији фестивала дају сви локални медији и дописници београдских редакција.

« 1 of 3 »
Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment