„ИГРОМ КРОЗ МУЗИКУ И ВРЕМЕ“

Земунски камерни оркестар одушевио Краљевчане извођењем популарних мелодија уметничке музике

Летњу фестивалску сезону 2015.г Културни центар "Рибница" отворио је гала-концертом Земунског камерног оркестра, под управом диригента Ђорђа Станковића и са солистом сопраном Јаном Милишић. Бројној публици у сали Краљевачког позоришта они су извели програм "Игром кроз музику и време" који чине популарне композиције класичне музике инспирисане народним мелосом. О успеху извођача и задовољству публике говоре и два биса.

Овацијама је испраћен наступ сопрана Јане Милишић у арији Кнегиње у оперети „Кнегиња чардаша“ Имреа Калмана. Јана је рођена у Краљеву и овде је почела музичко образовање, касније настављено на студијама соло певања на ФМУ у Београду. Доброј комуникацији оркестра и публике допринео је и диригент Ђорђе Станковић, који је надахнуто најављивао композиције. На програму су била дела Баха (Гавота), Бетовена (Менует), Српско господско коло, Чајковског (Валцер цвећа из балета "Крцко Орашчић"), Штрауса (Пицикато полка), Скалкотаса (Две грчке игре), Бартока (Румунске игре), Калмана (Арија Кнегиње из оперете "Кнегиња чардаша"), Брамса (Мађарска игра бр.5), Холста (Ирски плес) и Пјацоле (Љубавни танго).

Земунски камерни оркестар је основан новембра 2004. на иницијативу Ружице Велимировић, флаутисте и пиколисте Симфонијског оркестра РТС-а. Оркестар ради под патронатом Клуба ваздухопловства у Земуну, а чине га млади музичари, међу којима има доста Земунаца. Одржали су више од 70 концерата у Србији и окружењу и сарађивали са реномираним солистима. Стални диригент оркестра је Ђорђе Станковић, који је и шеф хора Београдске опере.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment