ИЗЛОЖБА „ДИЈАЛОГ“ МИЛЕНЕ БАКМАЗ

У Галерији Културног центра у Рибници у среду, 8. новембра у 19 часова, биће отворена изложба радова уметнице Милене Бакмаз.

Изложба је базирана на темама идентитета, припадности, комуникације и њиховим узајамним дејствима и нераскидивој вези која је неопходна за уочавање универзалних вредности као полазне тачке у сваком међуљудском односу. Са те тачке човек треба да настави даље ка путу на коме прихвата себе а самим тим и друге, имајући у виду да је свака култура једнако посебна и вредна и да само прихватањем својих друштвених вредности можемо прихватити туђе.

Милена Бакмаз је рођена 1983. године у Сарајеву. Дипломирала је на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек вајарство, у класи професора Мрђана Бајића. Добитница је две награде за скулптуру и рад у материјалу. Излагала је на многим групним и самосталним изложбама и учествовала у пројектима, како у земљи тако и у иностранству. Њен рад је углавном базиран на темама перцепције, комуникације, идентитета и припадности. Поред скулптуре укључује и друге медије, инсталацију, фотографију, аудио и видео запис, дигиталну штампу.

Изложба, која ће бити отворена до 21. новембра, укључује фотографију, дигиталну штампу и цртеже, којима је уметница уз помоћ комуникације кренула ка преиспитивању сопственог идентитета.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment