ИЗЛОЖБА “ОСТАЦИ”

У Галерији Културног центра „Рибница“ Краљево јуче је отворена изложба „Остаци“ чији су аутори Краљевчани Миодраг Којић, Жељко Дражовић и Владимир Бајовић.
Изложба „Остаци“ представља серију радова са темом еколошког немара у нашем друштву. Скулптуре, слике и фотографије говоре о употребљеним предметима и њиховом животу након што су обавили своју функцију.
Владимир Бајовић се фокусирао на подизање свести о рециклажи, па је основа његових радова пластика, која се иначе најдуже разграђује. За настанак радова развио је један потпуно нов поступак, хемијско-термички, који до сада нико није користио.
Жељку Дражовићу су инспирација биле праксе које су присутне у савременој уметности у последњих сто година. На његовим радовима су заступљени објекти који су нађени на улици и које је бележио баш у таквом стању. Са техничке стране, Жељко је стварао фотографије које немају дубину, са циљем да креира слику која је у складу са постулатима модерног апстрактног сликарства.
„Изложба, која представља наш осврт на претерану конзумацију и потрошачко друштво, није конкретно везана за екологију, али указује на тај проблем. Наши радови покушавају да објасне шта се дешава са предметима који су одбачени и да ли је могуће вратити их у један нови живот помоћу уметности, и тако им дати нову вредност“, закључио је Миодраг Којић.

11.05.2016.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment