ИЗЛОЖБА „О ТРАЈАЊУ“ КРАЉЕВЧАНКЕ ЉУБИЦЕ ТРИФУНОВИЋ

У Галерији Културног центра у Рибници отворена је изложба радова краљевачке уметнице Љубице Трифуновић. Изложба носи назив „О трајању“, а изложени су цртежи и уље на платну.
„Афирмација младих уметника данас није тако честа појава, па се сваки изузетак, односно свако дешавање мора издвојити и схватити као веома важно. Културни центар "Рибница" Краљево и уредник Ликовне редакције указали су ми прилику да по први пут излажем и да ширу јавност упознам са својим досадашњим радом. Јако је интересантно бити део приче о којој су дискутовали Милорад Вујашанин - Цујо, професор Слободан Јелић и други. Све је било спонтано, док се мисао развијала даље између публике и мене. На тај начин прича је досегла две крајности. Мислим да сам успела да пренесем део својих идеја не само кроз слике, већ и у непосредној комуникацији, која ме је подстакла на даља размишљања о томе колико је овом граду потребно више таквих дешавања и људи који дају шансу младима“, рекла је ауторка након отварања изложбе.
Љубица Трифуновић рођена је 1994. године у Краљеву. Дипломирала је основне академске студије сликарства 2016. године на Факултету ликовних уметности у Београду, у класи проф. Гордана Николића. Учествовала је на 12 групних изложби.
Ово је њена прва самостална изложба, а радове можете погледати до 27. септембра.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment