ИЗЛОЖБА „О ТРАЈАЊУ“ – ЉУБИЦА ТРИФУНОВИЋ

У Галерији Културног центра у Рибници, у среду 14. септембра у 20 часова, биће отворена изложба „О трајању“ ауторке Љубице Трифуновић, младе уметнице из Краљева.

Човек је временом ограничено биће. Сасвим је рационално и прихватљиво да зато тежи што дужем трајању. Ако  сагледамо планину као нешто постојано, архетип вечног, будући да се и она мења кроз време, али остаје ту где јесте - дакле траје, онда закључујемо да човек тежећи вечном, покушава да је опонаша. Учи о природи, јер је она - планина, са аспекта наше пролазности константна.

Насупрот  вечности стоји тренутак. Публика данас тражи кратку, површну информацију, лак приказ једнак трену, који је већ замењен следећим. Трајање кроз време је занемарено. Они који се не обазиру на ове чињенице, постају површни.

Трајање јесте планина. Може бити и тежња и изазов.

Љубица Трифуновић рођена је 1994. године у Краљеву. Дипломирала је основне академске студије сликарства 2016. године на Факултету ликовних уметности у Београду, у класи проф. Гордана Николића. Учествовала је на 12 групних изложби. Ово је њена прва самостална изложба.

image1 image2 image3 image4

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment