Отворена изложба "YOLO", Јелене Николић - Културни центар "Рибница" Краљево

Отворена изложба “YOLO”, Јелене Николић

У Галерији Културног центра „Рибница“ Краљево синоћ је отворена изложба фотографија Јелене Николић, младе визуелне уметнице из Београда. Изложбу „YOLO” (You Only Live Once) чини више од 250 фотографија забележених мобилним телефоном. Фотографије су димензија 7x5 цм, у величини екрана мобилног телефона ауторке.
„До сада сам углавном радила видео презентације и излагала принтове. Изложба „YOLO” је моја прва изложба фотографија и уједно прва изложба настала архивирањем ствари, односно догађаја из свакодневице, без конкретне идеје водиље за рад. Уз визуелни језик користим и натписе и покушавам да што искреније изнесем своје мишљење. Свођењем било које ситуације на њен најједноставнији и основни чинилац, емоцију, долази се до закључка да се сви осећају исто. Константни memento mori нагони на жељу да се добијено време искористи на најбољи могући начин. Међутим, поставља се питање у којој мери поменуто време може бити квалитетно и испуњавајуће под притиском да мора бити савршено“, каже ауторка.
Јелена Николић је завршила Мастер студије на Факултету ликовних уметности, одсек Трансмедијска истраживања, 2014. године. Добитница је награде за Особену креативну иновацију из Фонда “Милош Бајић”, 2013. године. Излагала је на три самосталне и више групних изложби у земљи и иностранству. Живи и ради у Београду.
Изложбу можете погледати до 12. априла.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment