КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ – НАЈАВА ФЕСТИВАЛА „JAZZIBAR” 2016

Данас је у Француској кући одржана конференција за новинаре поводом најаве 6. Интернационалног џез фестивала „ЈazzIbar“. На конференцији су говорили Елизабета Тодоровић, директорка Културног центра „Рибница“ Краљево и Иван Ђоловић, саветник за грађане Ерсте банке у Краљеву.
„И ове године смо се потрудили да одржимо ниво и да нашим суграђанима и посетиоцима града Краљева приуштимо три дана квалитетног џеза. Циљ нам је промоција квалитетних музичких вредности, јер на тај начин покушавамо да се изборимо са свеопштом поплавом кича и шунда. Као и остали програми које организује Културни центар „Рибница“ Краљево и програм фестивала „JazzIbar” је бесплатан за посетиоце“, изјавила је Елизабета Тодоровић.
Елизабета Тодоровић навела је још и то да су Културном центру одобрена два пројекта: пројекат „Културно лето 2016“ од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација и пројекат „JAZZIBAR 2016” од стране Министарства културе и информисања.
Ерсте банка а.д. Нови Сад је од самог оснивања Интернационалног џез фестивала „ЈazzIbar“ пријатељ ове манифестације.
„Велико ми је задовољство да вас поздравим у име Ерсте банке и у своје име. Ерсте банка од почетка свог пословања у Србији подржава културне и забавне садржаје. Посебно смо поносни на то што велику пажњу посвећујемо џезу. Организовати један овако велики фестивал није лако, а Културни центар „Рибница“ Краљево то одлично ради и из године у годину све су бољи. Радујемо се добрим концертима, а публици желимо добар провод“, рекао је Иван Ђоловић.
Свечано отварање Фестивала је у петак 1. јула у дворишту Француске куће, где ће се уз наступ бендова Flow Motion и Goodwill одржати и промоција књиге „Исцељујућа моћ блуза“ аутора Тибора Нађа. У суботу и недељу од 20 часова биће организовани концерти на Тргу српских ратника.


1 8 7 6 5 4 3

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment