КОНЦЕРТ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Неке од најпознатијих композиција, у аранжману за виолину и клавир, изведене су синоћ на концерту намењеном бебама и деци, одржаном на платоу испред Духовног центра. Велики број наших најмлађих суграђана уживао је у музици из Дизнијевих цртаћа и другим популарним мелодијама. Неко је плесао, неко музицирао звечкама, а неко правио фигурице од пластелина. 
„Први пут смо свирали на отвореном и уживали смо са малишанима. Одлична енергија и деце и родитеља даје нам подстицај и мотивацију да наставимо да презентујемо овакву форму концерата. Родитељи су били спремни на сарадњу, дошли су отвореног срца и лепо реаговали на све задате активности, па смо заједно уживали у програму.
Циљ организације Artysh Lab је промовисање класичне музике и едукација деце. Главни пројекат представљају интерактивни концерти за различите узрасте: Baby Artysh за децу од 0 до 3 године, Artysh Kids за децу предшколског узраста, а однедавно је покренут и програм за будуће родитеље, који је осмишљен као серија концерата за бебе у стомаку и њихове маме и тате“, рекла је Неда Алексић, музичка уметница и аниматорка на концерту.
Оно што је карактеристично за Artysh Lab програме јесте да се цела концепција, избор композиција и инструмената за концерте, базира на научним чињеницама, на основу резултата истраживања које води истраживачки тим састављен од психолога, дефектолога и лекара. У току је и реализација пројекта за децу ометену у развоју и без родитељског старања. Artysh Lab у своје активности укључује и волонтере, као што су студенти са музичких академија и будући вапитачи и учитељи.

« 1 of 2 »

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment