КОНЦЕРТ ЗЕМУНСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА

Културни центар „Рибница“ Краљево организује концерт Земунског камерног оркестра у суботу, 28. октобра у 20 часова, у Свечаној сали Градске управе. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.
Земунски камерни оркестар основан је новембра 2004. године на иницијативу Ружице Велимировић, дугогодишње чланице Симфонијског оркестра РТС-a.
Чине га млади музичари из Земуна и Београда, запослени у београдским оркестрима и школама. Први концерт одржан је у јануару 2005. године, а до сада је оркестар наступао више од 90 пута у Београду, широм Србије и БиХ.

Диригент оркестра је Ђорђе Станковић. Дипломирао је и магистрирао на ФМУ у Београду у класи Даринке Матић Маровић. Усавршавао се код маестра Ангела Шурева и Младена Јагушта. Био је стипендиста УНЕСК-а на мастер класу за барокну музику у Француској, асистент диригента Дениса Кинија на мастар класу у Њујорку. Дириговао је многим домаћим ансамблима. Од 2003. године ангажован је у Опери Народног позоришта у Београду, а од 2007. године диригује и у камерној опери ”Мадленијанум”.

Солисткиња је Дуња Каламир, ученица првог разреда средње музичке школе „Др Војислав Вучковић" у класи профеорке Биљане Стевановић. Први солистички концерт oдржала je сa девет година у Галерији Српске aкадемиje наукa и уметности. Освајала je прве награде на бројним такмичењима. Учесница je AртЛинк радионице и МастерАрт академије зa талентоване младе музичаре.

ПРОГРАМ:
Антонио Вивалди - КОНЧЕРТО ЗА ГУДАЧКИ ОРКЕСТАР
Антонио Вивалди - ПРОЛЕЋЕ, став из свите Четири годишња доба, солисткиња ДУЊА КАЛАМИР
Едвард Елгар - СЕРЕНАДА за гудачки оркестар
Густав Холст - СВИТА СВЕТОГ ПОЛА
Емил Главник - ЦИГАНСКА ПРИЧА
Јосиф Ивановић - ДУНАВСКИ ВАЛИ

Улаз је бесплатан! Добро дошли!

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment