“ЛИБЕРТЕ” СРЂАНА СИМЕУНОВИЋА БОНАЋА

У издању Културног центра "Рибница" из штампе је изашла збирка песама "ЛИБЕРТЕ" краљевачког песника млађе генерације СРЂАНА СИМЕУНОВИЋА БОНАЋА. Књига је представљена у галерији КЦ "Рибница" 1. октобра 2015.г пред великим бројем Бонаћијевих пријатеља и поштовалаца његовог песничког стваралашатва.

На књижевној вечери су, осим аутора, говорили уредник издања МИША МИЛОСАВЉЕВИЋ, рецензент ДРАГАН ВУКИЋЕВИЋ, песник ДРАГАН БУНАЏИЋ БУКОВИЧКИ, а стихове је говорила ИВОНА ЖИВКОВИЋ.
- Осим о љубави, што је доминантан мотив ове књиге, може се оформити безмало читав један корпус песама које су уистину реминисценција, промишљање песника о смислу и бесмислу постојања, самог живота и самог писања. Ови стихови као да представљају урлик целе једне генерације српских песника за које нико још није сазнао, а за многе од њих неће, и то никако не њиховом кривицом - каже рецензент Драган Вукићевић.
Књигу је илустровао Бојан Оташевић.

"Либерте" је друга Бонаћијева песничка књига, претходну под насловом "Окрњени креденац" објавила је 2011.г Књижевна омладина Србије.
"С.С. Бонаћо је рођен шестог дана, шестог месеца, шесте године, осме деценије прошлог века у Краљеву. Успешно напустио студије филозофије, а од новинарства побегао на време. У поезији нагрђиван и награђиван - наградом "Богдан Мрвош" Књижевног клуба Краљево (2008.г), првом наградом на Књижевним сусретима "Алексинац 2013". Другом наградом на андерграунд поет фесту "Змајево 2013" и трећом наградом Књижевног клуба "Велимир Рајић 2013". Објавио је збирку поезије "Окрњени креденац" у издању Књижевне омладине Србије 2011. Као живи и ништа не ради у Сирчи"

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment