ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА – МИНИ ГИТАРИЈАДА И КОНЦЕРТ ЕЛЕКТРИЧНОГ ОРГАЗМА У КРАЉЕВУ

У Културном центру „Рибница“ Краљево данас је организована конференција за новинаре поводом најаве Мини гитаријаде и концерта групе Електрични оргазам. Програм ће се одржати у суботу 27. маја на Тргу српских ратника.
На конференцији су говорили Елизабета Тодоровић - директорка Културног центра „Рибница“ Краљево и Бојан Петровић - музички уредник.
„Драго ми је што смо започели причу са Зајечарском гитаријадом, јер желимо да оживимо рок сцену у Краљеву и да неким млађим генерацијама омогућимо да слушају квалитетну музику. Организовањем оваквих догађаја настојимо да се боримо против кича и шунда... Мини гитаријаде ће се одржати у још неколико градова у Србији, а победници наступају у полуфиналу Гитаријаде у Зајечару“, рекла је Елизабета Тодоровић.
Конкурс за учешће на 51. гитаријади у Зајечару отворен је до 20. маја. Право учешћа на конкурсу имају демо бендови који немају објављено комерцијално издање. Пријаве за учешће се подносе искључиво електронским путем, попуњавањем обрасца на званичном сајту Гитаријаде www.gitarijada.org. Уз образац пријаве неопходно је приложити: снимке две ауторске композиције у укупном трајању до 10 минута (mp3/wma/acc), текстове композиција на матерњем језику, списак чланова бенда са контактима, кратку биографију и фотографију бенда (jpg). Бендови су у обавези да у пријави посебно означе композицију која ће бити објављена на Youtube каналу Гитаријаде.
Победник Мини гитаријаде наступиће на Зајечарској гитаријади у полуфиналу 29. или 30. јуна, док ће се финале одржати 1. јула 2017. године.
Након такмичарског дела програма краљевачке Мини гитаријаде, у 22 часа почиње концерт групе Електрични оргазам.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment