„Мој избор књига“ – КРИСТИНА АНЂЕЛКОВИЋ!

КРИСТИНА АНЂЕЛКОВИЋ је свестрана млада Краљевчанка. Има 16 година, иде у други разред Медицинске школе смер за васпитачице, и вишеструко је везана за уметност. Од 6. године се бави глумом, најпре у Краљевачком позоришту, а сада у позоришној трупи „Група Група“:
- Доста људи у мом окружењу, почевши од родитеља, у неком тренутку живота је било везано за позориште, па је некако било природно да се и ја заинтересујем за глуму. Међутим, моја прва велика љубав је заправо балет, који сам вежбала 9 година у „Арт Денис Касатник“ школи. Нажалост, прекинула сам јер у Краљеву немамо могућност бављења класичним балетом у средњошколском узрасту. Волим да читам јер ме то смирује. Осим тога, осећам да са сваком књигом научим нешто ново о свету и животу.

Џон Грин „КРИВЕ СУ ЗВЕЗДЕ“
- Прелепа књига Џона Грина, говори о љубави двоје тинејџера који су тешко болесни. Они прихватају једно друго таквима какви јесу и воле се без обзира што су слабе наде да се излече. Сваки моменат преживљавају као да је последњи и труде се да једно другом приреде што лепше тренутке, без имало себичности. Ово је потресан и хуман роман, који нас наводи да живот сагледамо другим очима.

Џон Грин „У ПОТРАЗИ ЗА АЉАСКОМ“
- Роман има за тему љубав деце мојих година, тинејџера. Главни лик је дечак од 16 г, којег су превише мазили током одрастања. Одлучује да оде у интернат, тамо упознаје девојчицу Аљаску и долази до књиге која говори о великом „МОЖДА“... За даље – прочитајте књигу, обећавам добру забаву!

2

Артур Конан Дојл „АВАНТУРЕ ШЕРЛОКА ХОЛМСА“
- Класично дело у жанру крими романа. Занимљиво ми је како Шерлок Холмс решава мистериозне случајеве тиме што их сагледава на иновативан начин.

3

Николас Спаркс „БЕЛЕЖНИЦА“
- Ово је прича о љубави коју је прекинуо Други светски рат. Главни лик Ноа по повратку из рата схвата да и даље воли исту девојку, али она је пред удајом за другог човека... Остало прочитајте сами У Спарксовим књигама ме привлачи то што има доста неизвесности. А примедба је што углавном све приче имају тужан крај.

4

(Књиге из Градске књижаре, Омладинска 59)

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment