МУЗИКА ЗА ДУШУ

У Свечаној сали Градске управе одржан је концерт Земунског камерног оркестра, који је у организацији Културног центра наступао и пре две године у нашем граду. Да у Краљеву има бројну публику, сведочи и вечерашња велика посећеност.
„Имамо најразличитији репертоар, од барока преко класике и романтизма, савремених аутора, са посебним акцентом на домаће композиторе. Имали смо прилику да се већ представимо краљевачкој публици и наишли смо на изузетан пријем, срдачан и топао. Оно што нас чини препознатљивим јесте да шансу дајемо младим талентима да као солисти наступе са нама“, рекао је диригент оркестра Ђорђе Станковић.
Солисткиња на вечерашњем концерту била је дванаестогодишња девојчица Дуња Каламир, ученица другог разреда средње музичке школе. Дуња виолину свира од четврте године, а музику је, како каже, заволела одлазећи на концерте своје тетке флаутисткиње. Побеђивала је на бројним републичким и међународним такмичењима, а вечерас је уз оркестар извела „Пролеће“, став из свите „Четири годишња доба“, чији је аутор Антонио Вивалди.
Руководилац и оснивач оркестра је Ружица Велимировић, дугододишња чланица Симфонијског оркестра РТС-а. Ружица је изразила велико задовољство што је оркестар поново у Краљеву. Каже да је публика била инспиративна и да је зато и концерт био јако добар. А да је концерт био одличан говори аплауз након сваке композиције и на крају бис. Поред планираног програма, оркестар је извео још и „Негде иза дуге“, тему из филма „Чаробњак из Оза“ и Штраусову полку.
Концерт је одржан под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment