МУЛТИМЕДИЈАЛНА ИЗЛОЖБА „ПУТЕВИ СРПСКЕ ВОЈСКЕ“

Документарни филм Бициклом путевима српске војске / Изложба фотографија
Петак, 9. новембар 2018. године у 19:30 / Свечана сала Градске управе града Краљева
Организатор: Културни центар „Рибница“ Краљево
Аутор пројекта је Стефан Лукић - графички дизајнер, документариста, авантуриста, путописац.

Стефан Лукић инспирацију тражи у авантури, путовању и истраживању изолованих подручја, култура и људи. Посебан сегмент у области културног и истраживачког рада заузима историја Балкана, а посебно Срба током И светског рата. Пројекат „Путеви српске војске“ обухвата 4 године путовања бициклом, пешачења, истраживања и документовања чињеница, занимљивости и непознатих детаља о једном од највећих егзодуса у историји.

Документарни филм „Бициклом путевима српске војске” сниман је 2014. и 2015. године током истоименог подухвата, на путу од Чачка до Крфа преко Црне Горе и Албаније, и од Крфа до Чачка преко Епира, Охрида, Скопља и Ниша… Филм је премијерно приказан у Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ у Чачку, да би након тога уследиле пројекције широм Србије, као и у иностранству. Снимљена је и емисија Трезор на РТС-у која је била посвећена овом пројекту у оквиру које су приказани сегменти филма.
Изложба обухвата више од 40 фотографија и посебно дизајнирану картицу/графику о месту и путовању у оквиру којег су фотографије снимљене.
Улаз је бесплатан!

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment