ОБЕЛЕЖЕНА ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Јуче је у просторијама Културног центра у Рибници, уз присуство многобројних малишана из Основне школе „Свети Сава“ и Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“, организован богат програм којим је обележена Дечија недеља.
Ученици старијих разреда Основне школе „Свети Сава“ су на ликовној радионици, које је одржана у Галерији Културног центра, цртали и писали поруке упућене одраслима. Шарене поруке качене су на "Дрво жеља" испред Културног центра у Рибници. Потом се најмлађима, у спортској сали Културног центра, представило београдско позориште "Талија" са представом „Прича о чаробном штапићу“. Духовит текст, квалитетна музика и занимљиве кореографије, ову представу учинили су изузетно гледљивом, а блиски контакт који су глумци остварили са нашом децом, која су „помагала“ јунацима, задржао је њихову пажњу током целе представе.
У просторијама Основне школе „Свети Сава“, познати краљевачки дечији песник Дејан Алексић водио је књижевну радионицу. У две групе, посебно са ученицима трећих, а посебно са ученицима четвртих разреда, наш гост је, постављајући деци разне инвентивне брзалице и ауторске загонетке, учинио дружење изузетно занимљивим. Иако су радионице наизглед имале такмичарски карактер, деца и њихови учитељи заједно су учествовали у атрактивној и динамичној игри, тако да су, када се након једног школског часа све завршило, у овом дружењу победу прославили сви присутни.
И на самом крају, деца из обданишта „Звездани гај“ имала су прилику да обиђу Библиотеку Културног центра у Рибници, да се упознају са литературом намењеној њиховом узрасту те да од библиотекара сазнају нешто више о раду библиотеке. Овом приликом, Културни центар је сву присутну децу наградио бесплатним учлањењем у Библиотеку.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment