ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СРЕМ И СУМАТРА“

У Културном центру у Рибници јуче је представљена збирка прича „Срем и Суматра“, четврта књига краљевачког писца Ивана Новчића.
Осим аутора, о књизи су говорили и рецензент Иван Рајовић, који каже да је ова проза по много чему необична, несвакидашња и провокативна, и песник Александар Марић.
„Извориште трагедије ових јунака је Срем као метафора Пакла, док је њихово крајње одредиште Суматра. Они су неми посматрачи безграничног лицемерја света који их окружује, анемични и апатични. Збирка прича настала је за две године као плод вишегодишњег преиспитивања улоге обичног човека у свету понижених и увређених. Јунаци су из различитих породица, различитих година, материјалног статуса и погледа на свет, а оно што их спаја је грчевита борба да се отисну са маргине.
Срем као незаобилазна повреда духа и Суматра као место где нам је душа. У жељи да нешто промене, да сремску бруталну зиму замене вечитим летом на Суматри, пролази њихов живот, али често, не њиховом кривицом, тај сан постаје кошмар. Кошмар који се прелива у безнадежност.“ (аутор)

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment