ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „SHOW GOES ON – РИЈАЛИТИЗАМ“ и РАДИОНИЦЕ „УМЕТНИЧКИ ТРЕНИНГ 2017 – РИЗОМ“

 

У Галерији Културног центра у Рибници у среду, 13. септембра у 20 часова, биће отворена изложба радова Габриеле Васић.

Уметница ће у четвртак 14. септембра у 10 часова у Галерији одржати и радионицу под називом називом „Уметнички тренинг 2017 – РИЗОМ“.

„Пројекат "Show goes on - Ријалитизам", бави се феноменом естрадизације свакодневог, која ниво приватности доводи у раван са спектаклом, а физички изглед и пересонални имиџ колективизују у духу "успешности" и шоу бизниса који се пласира путем популарних медијских програма. Протагонисти "Ријалитизма" су тзв.ВИП манекени - мушкарци, жене, деца, који су свесно или несвесно комерцијализовали своје тело и подредили га медијским представама и неолибаралним репрезентацијама успешности“, рекла је Габриела о овом пројекту .

„Уметнички тренинг 2017 – РИЗОМ“ је иновативна едукативно комуникацијска платформа осмишљена са циљем да пружи подршку стваралаштву младих, савременим визуелним уметницима и културним институцијама, кроз употребу нових медија, интернета и друштвених мрежа као алата за развој уметничких талената, уметничке публике и критичке визуелне културе. Програм је намењен младим уметничким талентима који користе нове и друштвене медије као комуникацијске канале .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rizom05kvEUGENIJE

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment