ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА „JAZZIBAR“

Културни центар „Рибница“ Краљево од 1. до 3. јула организује 6. Интернационални џез фестивал „JazzIbar”.

Програм почиње наступом београдског џез квартета FLOW MOTION у петaк 1. јула у 19 часова и 30 минута у дворишту Француске куће. Након овог наступа, од 20 часова и 30 минута, уз подршку краљевачког бенда GOODWILL, музичар ТИБОР НАЂ представиће своју књигу „Исцељујућа моћ блуза“.

На Тргу српских ратника у суботу 2. јула у 20 часова наступиће ВАСКО АТАНАСОВСКИ ТРИО из Словеније. Трио чине познати словеначки музичари: Васко Атанасовски - фронтмен и аутор музике и текстова, бубњар Марјан Станић и гитариста Дејан Лапања. Енергични наступи овог састава, уз еклектичан микс музичких стилова, никога не остављају равнодушним. Текстови на енглеском, српском, хрватском и словеначком су углавном о љубави, инспирисани хумором и духовитим метафорама.

Од 21 час наступа нишки музички састав EYOT. Са више од стотину концерата у 20 земаља широм света и похвалама од стране критичара и публике, „Eyot“ се издваја као један од најзанимљивијих бендова који долазе из Европе у последњој деценији.

ТРИО СВЕТИ, у саставу Марко Ђорђевић, Васил Хаџиманов и Бранко Тријић, наступа од 22 часа. Бубњар Марко Ђорђевић наступа са светски познатим музичарима и за собом има педесетак издатих албума, од којих четири као вођа групе. Васил Хаџиманов je познати џез музичар и композитор. Бранко Тријић, врсни гитариста, учио је од легендарног Р.М. Точка, а затим отишао на усавршавање у Холандију, где је дипломирао на музичкој академији у Амстердаму.

3. јула на бини на централном тргу од 20 часова наступиће МАРКО МАРКОВИЋ РУБИКОНС БЕНД, који чине талентовани млади џез музичари. Бенд је познат по јединственом споју класичног и модерног џеза са карактеристичним јужњачким печатом.

“DAVID BINNEY AVENIJA” (саксофониста David Binney, бубњар Пеђа Милутиновић и басиста Петар Крстајић) наступиће у 21 час. Уз спој електронске музике и акустичних инструмената изводе џез, рок и фанк музику. За David Binney кажу да је један од најоригиналнијих умова у савременој музици. Овај истакнути саксофониста, композитор и продуцент из Америке наступао је са највећим светским именима из света музике, па се тако у Карнеги Холу на бини појавио и са чувеном Аретом Френклин. Као гост ће са бендом наступити Васил Хаџиманов.

Последњи бенд који ће наступити на овогодишњем Интернационалном џез фестивалу „Jazzibar”, у 22 часа и 30 минута, је CARVIN JONES BAND, блуз рок бенд из Аризоне. Бенд је добитник многих престижних награда и признања. Carvin Jones сврстан је међу 50 најбољих гитариста икада. Наступали су као главни извођачи на блуз фестивалима широм света.
Уметнички директор фестивала је Васил Хаџиманов.

13510949_1061358767279144_772887933731976618_n

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment