ОТВОРЕНА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА АТЕЉЕА „ЛИНИЈА“

У фоајеу Градске управе отворена је дванаеста Годишња изложба атеља „Линија“ који води уметница Слађана Миљковић.
На изложби је приказано више од стотину радова младих полазника Слађанине школе сликања. Изложбу је отворила једна од полазница, сада студенткиња завршне године Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу на одсеку сликартсво - Викторија Здравковић.
„Велика ми је част што имам прилику да отворим ову изложбу. Слађа је великим делом учествовала у развијању мене као уметника, од основне школе па све до факултета. Она је велики уметник и педагог, а то је изузетно битно у раду са децом. Често сам у атељеу и посматрам напредак чланова, који приступају раду веома озбиљно, а с друге стране, у том простору и одличној атмосфери осећају се као код своје куће“, рекла је Викторија.
Слађана Миљковић је истакла да је сликање у атељеу „Линија“ до сада учило више од пет стотина малишана и да заинтересованост нових чланова расте из године у годину. У атељеу се учи класично цртање, уз разноврсне технике, преко оловке, угљена, гваша, акварела, акрила... Уче се све оно што им је потребно да буду ликовно писмени. Слађана са поносом истиче да њени полазници увек заузимају првих петнаест места на упису у средње уметничке школе и да скоро сви успешно уписују факултет.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment