ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА СА ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ - Културни центар "Рибница" Краљево

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА СА ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ

У фоајеу Градске управе отворена је изложба радова насталих на радионици „Сликајте са Слађом“, која је организована у оквиру седмог „Street art“ фестивала.

Најбољи учесници радионице су награђени, па су тако две равноправне прве награде освојили Жељко Радовић и Владимир Ивановић, студенти Филолошко - уметничког факултета у Крагујевцу. Другонаграђене су Исидора Павловић и Анђела Илић, док је трећа награда припала  Исидори Ненадић, Милени Ивић и Анастасији Марјановић.

„Била је ово идеална прилика да представимо оно што смо научили на самом фестивалу и у току школовања, а уједно и начин да помогнемо млађим уметницима у њиховом стварању. Захваљујем се свима који су дошли да виде изложбу и драго ми је што нам је град пружио прилику да прикажемо свој рад“, рекао је Жељко Радовић.

Идеје овогодишњег „Street art“ фестивала су флоралне, апстрактне, уз одређен ликовни ритам. Композиција на радионици је грађена на тему „Фасада мог града“. Рађен је акварел на формату до 30 цм.

„С обзиром на то да смо студенти, пуно нам значи што смо освојили награду, јер је то подстрек за даљи рад. Ово нам је прва озбиљнија награда у Краљеву и лепо је што смо кренули баш из нашег града“, каже Владимир.

Циљ радионица био је освежити старе и суморне фасаде, унети радост у оку посматрача и на тај начин приближити и поделити утисак лепоте и вредности ликовне уметности.

Радови ће бити изложени до петка, 1. септембра.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment