ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „СИНТЕТИЧКИ ПЕЈЗАЖИ“

У Галерији Културног центра у Рибници отворена је изложба „Синтетички пејзажи“ краљевачког уметника Лазара Балшића.
На радовима, који су настали на завршној години основних студија на Факултету ликовних уметности у Београду, центар дешавања је пејзаж, односно сцена коју овај млади уметник користи да у њу постави елементе који би пејзажу створили нову димензију и другачију могућност тумачења.
„За директно или индиректно интервенисање човека у природи или само његово присуство, служио сам се баснама, народним приповеткама и умотворинама, како бих на хумористичан и занимљив начин представио човека. Дечји цртеж , као основу ликовног изражавања, комбиновао сам са личним рукописом како бих нагласио позицију са које се посматрају сами радови.
Драго ми је што сам имао прилику да се представим краљевачкој публици. Захваљујем се посетиоцима и Културном центру, као и Маријани Павловић, која је употпунила свечано отварање изложбе. Ово представљање је за мене, као младог ствараоца, велико искуство и надам се да је публика уживала“, рекао је Лазар Балшић.
Маријана Павловић, ученица МШ „Стеван Мокрањац, извела је на хармоници композицију „Ентеријер“ Франка Анђелиса.

Лазар Балшић је рођен 1993. године у Краљеву. Завршио је Уметничку школу у Краљеву, а дипломирао на Факултету ликовних уметности у Београду у класи професора Милете Продановића. Тренутно је на мастер студијама. Учествовао је на више колективних изложби. На Годишњој изложби младих ликовних стваралаца, коју организује Културни центар „Рибница“ Краљево, освојио је прву награду. Један је од учесника прошлогодишње концептуалне уметничке колоније „Шта недостаје...?“

Изложба је отворена до 14. марта.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment