ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „СЈЕДИЊАВАЊЕ“ ИВОНЕ БОЈАНИЋ

У Галерији Културног центра у Рибници, само месец дана након дипломирања, своје радове представила је уметница Ивона Бојанић. Циклус радова „Сједињавање“ настао је на завршној години студирања ликовне уметности.

„Инспирацију сам нашла у људима са којима сам у додиру, са којима се срећем. Они остављају фрагменте себе у мени и ја у њима.То се дешава на несвесном нивоу, тако да често и не знамо шта нас је променило. Користим људску анатомију, портрете или фигуре људи са којима долазим у додир, који су апстраховани, сведени на покрет, боју, доживљај и експресију. Атмосфера на сликама је флуидна, сведена на извесни колор који одаје емоцију, доживљај и утисак. Моји радови су чулни, интезивни са фрагментима телесног, где се људи сусрећу мирисима, кожом и додиром. Захваљујем се посетиоцима који су дошли и Културном центру који је омогућио моју прву самосталну изложбу“, рекла је Ивона Бојанић.

Изложба је отворена уз композиције Милане Милошевић, студенткиње прве године докторских студија на Одсеку за композицију и оркестрацију на Факултету музичке уметности у Београду. Милана је говорила о компатибилности својих композиција и Ивониних слика.

Ивона Бојанић је рођена 1994. године у Новом Пазару. Студирала је ликовну уметност на Државном Универзитету у Новом Пазару у класи професора Ервина Ћатовића. Учествовала је на више колективних изложби, као и на концептуалној уметничкој колонији „Шта недостаје...?“

Изложба је отворена до 28. марта.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment