ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „МАЛА ОГЛЕДАЛА“

Изложба фотографија ауторке Оље Симовић отворена је јуче у Галерији Културног центра у Рибници.

Изложбу чини 27 фотографија насталих у периоду од 2014. до 2016. године. На Годишњој изложби фотографија у Културном центру ''Рибница'' Краљево у фебруару ове године, Оља Симовић освојила је једну од три равноправне награде, чиме је стекла право на организовање самосталне изложбе у Културном центру.

„Фасцинирана сам и одушевљена малим, за људско око неприметним светом. Отуда су и моје фотографије на изложби претежно у макро категорији. Данас су људи презаузети или проводе време поред ТВ екрана, компјутера, телефона. Отуђени су од природе. Ја сам одувек била заљубљеник у природу и овим фотографијама сада спајам две љубави – љубав према природи и љубав према фотографији. Слободно време, једино време које припада само нама, користим на најбољи могући начин, јер је живот пун обавеза и само то време заправо представља живот који живимо“, рекла је ауторка на отварању изложбе.

Оља Симовић рођена је 1968. године. Фотографијом се активно бави од 2014. године. Чланица је Фото савеза Србије и Фото клуба Нови Пазар. Излагала је на 18 колективних изложби у земљи и иностранству. Изложба „Мала огледала“ је њена прва самостална изложба.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment