ОТВОРЕНА ЧЕТВРТА ИЗЛОЖБА „ИНИЦИЈАТИВЕ“

У Галерији Културног центра у Рибници јуче је отворена четврта по реду изложба чији су аутори ученици завршних разреда Уметничке школе у Краљеву.
„У мојим радовима су најзаступљеније комбиноване технике од акварела, темпера, маркера и оловке па све до различитих материјала. Инспирацију налазим у фотографијама, јер немам модел за сваки рад. Дизајнирала сам маскоту за Европско атлетско првенство 2017 и то што је мој рад победио на конкурсу дало ми је подстрек за даље стварање“, рекла је Слађана Љубић, једна од ученица чији су радови изложени.
„Ова изложба је од великог значаја за нас ученике, јер смо добили прилику да публици покажемо оно што смо научили кроз школовање, као и да представимо наше виђење света. Јако ми је било важно и да видим какву емоцију моја дела изазивају у посматрачу. На изложби је двадесетак мојих радова – студије, скулптуре, портрети. Обрађивала сам разне теме и користила различите технике. Волела бих да се у будућности бавим дизајном и да у овој галерији имам самосталну изложбу“, речи су Јоване Булатовић.
Аутори овогодишње „Иницијативе“ су: Милашиновић Бојана, Драшковић Софија, Старовлах Стефан, Огњановић Татјана, Бањац Тамара, Булатовић Јована, Љубисављевић Александра, Попадић Марија, Станчић Јована, Љубић Слађана, Милица Милетић, Лакетић Анђела и Главчић Алекса.
Нема сумње да ће ови млади уметници оставити траг на пољу уметности у различитим сферама, а њихове радове можете погледати до 31. јануара.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment