Представљање књиге “Хроничар” Драгољуба Стојковића

У галерији Културног центра"Рибница" представљен је роман "Хроничар" писца из београда Драгољуба Стојковића. Организатори су КЦ "Рибница" и удружење "Краљевачки форум".

"Хроничар" је роман који на сатиричан начин прати историју житеља једног измишљеног села, у периоду од Првог српског устанка до бомбардовања 1999. године.

- У овом роману нема ниједног позитивног лика, а главни лик је учитељ који моћ над сељанима спроводи преко деце, уценама. Он има све особине једног лудог вође и масовног убице. Порука је да право вође, био он вођа села или државе, мора бити ограничено, морају постојати механизми контроле - каже Стојковић.
Он је широј књижевној јавности постао познат са својим првим романом "Случај госпође Марковићке: Последњи грех", детективском причом у чијем је средишту неуспели атентат Јелене Илке Марковић на краља Милана Обреновића. Драгољуб Стојковић се, осим писањем, бави новинарством и преводилаштвом.
Изводе из романа "Хроничар" драматизовали су и сценски приказали на почетку промоције глумци Театра "Сунце" Ивона Живковић, Зоран Савковић Џери и Миленко Симовић.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment