ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „ЉУБАВ И ДРУГИ ПОКУШАЈИ“ - Културни центар "Рибница" Краљево

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „ЉУБАВ И ДРУГИ ПОКУШАЈИ“

Трећа збирка поезије краљевачког песника Срђана Симеуновића Бонаћа представљена је синоћ пред многобројном публиком у Културном центру у Рибници. Међу присутнима су били песникови пријатељи, којима се посебно захвалио, јер како каже, без њих ова промоција не би ни имала смисла.
У програму су, осим аутора, учествовале полазнице глуме независне позоришне трупе Група Група под вођством Владана Славковића, музичар Александар Томовић Томке и Лазар Миловановић, професор књижевности.
Миловановић је анализирао, како актуелну збирку песама, тако и два претходна дела овог аутора. Као централне теме Бонаћовог песништва истиче теме смрти, чежње, усамљености и, наравно, љубави. Љубави према вољеној особи, неузвраћеној љубави, неоствареној и недочеканој љубави која служи као полазиште за промишљања о другим, малопре набројаним темама.
Ово је четврта промоција Симеуновићевих књига у организацији Културног центра „Рибница“ Краљево. Први пут је промовисана збирка „Окрњени креденац“ у издању Књижевне омладине Србије, а гости су били Антоније Пушић (Рамбо Амадеус) и Димитрије Јовановић. Друга промоција је такође одржана у Рибници. У питању је књига „Либерте“, коју је објавио Културни центар у едицији „Поезија“, а која је почетком ове године представљена и у Сирчи, песниковом родном крају.

 

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment