ПРОГРАМ КАРАВАНА ИГРЕ

КАРАВАН ИГРЕ стиже у Краљево у недељу, 29. октобра. Организатор је Културни центар „Рибница“ Краљево, а програм ће се одржати у Дому Војске Србије.
Публика свих генерација моћи ће да присуствује представама, види уметничке фотографије из савремених продукција, ужива у балетском гала концерту првака Балета Народног позоришта.
Најмлађи ће имати прилику да се укључе у практичне едукативне радионице, да разговарају са својим вршњацима који похађају професионалне балетске школе у Београду и Панчеву, док ће њихови родитељи моћи да се посаветују са педагозима и стручњацима.

ПРОГРАМ:
11.00 - Отворени час балета, педагог Марија Јанковић, прва солисткиња балета (сцена)
12.00 – Конференција за новинаре и отварање изложбе (фоаје)
13.00 – 14.00 - Отворени час балета за децу из Краљева / класичан балет (сцена)
14.00 - Представа „Часови игре за одрасле и напредне”, кореограф: Сташа Зуровац - Хрватска (сцена)
14.30 – 15.30 – Отворени час балета за децу из Краљева / савремена игра (сцена)
16.00 – Представа за децу „Мали принц” (сцена)
17.00 – Разговор са децом и родитељима након представа - Аја Јунг, директорка Београдског фестивала игре и Националне фондације за уметничку игру (фоаје)
17.30 – Предавање / Савремена игра и креативне индустрије - Аја Јунг, директорка Београдског фестивала игре и Националне фондације за уметничку игру (фоаје)
19.00 – БАЛЕТСКИ ГАЛА КОНЦЕРТ - Наступају прваци Балета Народног позоришта из Београда, ученици Балетске школе Националне фондације за уметничку игру и ученици Балетске школе „Димитрије Парлић“ из Панчева. (сцена)

Пројекат КАРАВАН ИГРЕ реализују Национална фондација за уметничку игру и Београдски фестивал игре, уз подршку Фондације Арт Ментор из Луцерна и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије. Покровитељ пројекта је председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић.
Циљ пројекта је да кроз уметничке, креативне и едукативне, а пре свега интерактивне програме у 15 одабраних градова у Србији, представи и промовише уметничку игру.

Програм је бесплатан за све посетиоце и учеснике радионица.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment