ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПЕСАМА „ЕИНАИ“

У Француској кући (Цара Душана бб) у четвртак 15. септембра у 19 часова биће представљена збирка песама „Еинаи“ Бранке Селаковић Милошевић.

Кроз своју поезију, Бранка Селаковић Милошевић суптилном песничком осећајношћу и  имагинацијом дочарава стања свести минулог света, бави се драмама људи који су у условима страдања и понижења успевали да опстану и да своје страсти, идеје и снове усмере ка новом светлу.

Књига „Еинаи“ долази нам као објава једне поезије која има амбицију да пробуди и прошири видике савременог света, да у човековом бићу открије нову могућност постојања, да објави комплекснију слободу, да покаже да је песма израз човековог непребола или непомирљивости са устаљеним начином живота. Свака Бранкина песма је покушај померања мисли и емоција ка непознатом и могућем. За ову песникињу песма је израз сталног преображаја у човеку, она је непрестано трагање које подстиче креативне промене за даљом и дубљом хуманизацијом света. (Зоран Богнар)

Бранка Селаковић Милошевић је књижевница и новинарка Првог програма Радио Београда. Дипломирала је филозофију на Филозофском факултету, Универзитет у Београду. Објавила је три романа: „Нарциси бојени црно” (2006), „Капија” (2009) и „Љута сам” (2011). Песме и кратке приче Бранке Селаковић Милошевић превођене су на енглески, шпански, немачки, индонежански и норвешки језик. Чланица је Удружења књижевника Србије.

2

 

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment