Промоција књиге „ЕМИР КУСТУРИЦА – ПОЕТИКА ПОРИЦАЊА СМРТИ“ Ивана Новчића

Културни центар „Рибница“ Краљево организује представљање књиге „ЕМИР КУСТУРИЦА - ПОЕТИКА ПОРИЦАЊА СМРТИ“ краљевачког аутора Ивана Новчића.
Промоција ће се одржати у четвртак 28. априла у 19 часова у Свечаној сали Градске управе.
О књизи ће говорити сатиричар Зоран Туцаковић и аутор Иван Новчић, а делове из књиге читаће Ивона Живковић. Осим о естетици филмова Емира Кустурице, говориће се и о кризи српског филма. На програму ће бити и инсерти из филмова.
„Ова књига изграђена је на три плана: на првом, на којем се анализирају битни симболи и сигнали у семиолошком смислу које редитељ свесно или несвесно шаље примаоцима; на другом, који се бави анализом филмова за које аутор сматра да су редитељева највиша достигнућа; и трећем, који се бави извесним утицајима на редитеља, а који долазе из књижевног, ликовног, филмског и из света уметности уопште... Сва три плана повезује једна посебна поетика порицања смрти која је доминантна у Кустуричиним филмовима“, наводи Иван Новчић у својој књизи.
Иван Новчић пише поезију, прозу и бави се есејистиком. До сада је објавио две књиге песама: „Ампутација душе“ и „Шифарник страдања“.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment