ПРОМОЦИЈА РОМАНА „ОВО НИЈЕ РАСТАНАК“, ЈЕЛЕНА ПРОТИЋ – ПЕТРОНИЈЕВИЋ

У петак је у Француској кући представљен роман „Ово није растанак“ ауторке Јелене Протић – Петронијевић.
Текстове су интерпретирали глумица Горица Динуловић и директор Краљевачког позоришта Миодраг Динуловић. Гост на промоцији био је и рецензент романа, професор и књижевник Вељко Стамболија.
Ауторка је посебно истакла своју приврженост нашем граду и прочитала одломак из романа који говори о Краљеву и манастиру Жичи.
Романом „Ово није растанак“, Јелена Протић – Петронијевић покушава да покрене умртвљене душе уморне од живота без узбуђења. Највећи део у књизи заузимају писма и поруке које преко интернета наизменично шаљу три пријатељице. Доминантне су две теме – путовање и пријатељство.
Јелена Протић - Петронијевић рођена је 1963. године у Крушевцу. Дипломирала је на Групи за општу књижевност на Филолошком факултету у Београду. Објавила је седам књига поезије и више интервјуа са личностима као што су: Његова Светост Патријарх Павле, Владета Јеротић, Бранко В. Радичевић и многи други. Пише и публикује есеје, критике, прозне и путописне текстове у часописима и заједничким књигама. Уредник је и рецензент многих књига поезије, прозе, хумора и сатире.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment