СЕДМА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА МЛАДИХ - Културни центар "Рибница" Краљево

СЕДМА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА МЛАДИХ

Синоћ је у Галерији Културног центра у Рибници отворена Годишња изложба младих ликовних стваралаца Рашког округа.
На конкурсу је ово године учествовало седамнаесторо уметника. Ана Ивановић, Ивона Бојанић и Лазар Балшић стекли су право да организују самосталне изложбе у Галерији Културног центра.
Присутнима је добродошлицу пожелела Елизабета Тодоровић, директорка Културног центра „Рибница“ Краљево, а затим су о изложби и радовима говорили уредник Ликовне редакције Милорад Вујашанин Цујо и награђени аутори.
„Рад "Untitled 16" у основи се бави социјалним егзистенцијалним питањима, прожетим сексуалношћу, као и питањима естетике. Сам рад чине ручно прављени папир од гаћа (ношених, купљених на пијаци итд) и дигитал принта који је орјентир целог рада и на којем се налазе гаће које су коришћене у процесу. Са њега се читају даље фрагменти на самом предложеном папиру.
Свако од нас чини овај рад. Изгледа да смо сви ми заједно у једним великим гаћама, али је велика срећа што постоје људи који знају да препознају младе људе у том хаосу и пруже им прилику. Мени се то десило и захваљујем Културном центру што ми је дао шансу да се представим Краљевчанима у неком наредном периоду, јер су овакве изложбе неопходне младим ствараоцима“, рекао је Лазар Балшић један од троје равноправно награђених аутора изложбе.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment