СЕРИЈАЛ „КЊИГА У ЦЕНТРУ“

Представљена нова књига Дејана Алексића
У оквиру серијала „Књига у Центру“ синоћ је у дворишту Француске куће представљена нова књига Дејана Алексића „Шта сам оно хтео да кажем“.
У улози модератора био је песник Милош Милишић.
Програм је био подељен у три сегмента. Први се односио на Алексићево стваралаштво за одрасле, други за децу, а у трећем сегменту се разговарало о пишчевом уредниковању у Повељи при Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“.
„Културни центар „Рибница“ је најреферентније место, поред градске библиотеке, на коме треба да се ради на промоцији књиге и читања, па ће и овај циклус програма „Књига у Центру“ допринети томе“, рекао је Алексић, који се у књижевној јавности појавио средином деведесетих година.
Имао је објављене три књиге песама када се упустио у стваралачку авантуру писања за децу. Већ прва објављена књига за децу 2002. године „Дугме без капута“ наишла је на специфичну пажњу. Друга књига „Пустоловина једног зрна кафе“ добила је награду Политикиног забавника и награду Невен.
Број објављених књига за децу одавно је премашио број његових књига за одрасле. Како су објављиване књиге, тако су се низале и награде.
„Када пишем за децу оно чега се најтемељитије и најстроже држим је то да не потцењујем дете као читаоца.“
Књига „Шта сам оно хтео да кажем“ је нека врста ауторског избора песама из до сада пет објављених песничких књига. Песме су организоване тако да постоји хронолошки низ и сами циклуси се зову по књигама из којих су преузете одређене песме.
Аутор је неке од песама прочитао у току програма.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment