СМОТРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА – ЗАВРШЕН ПРВИ ДАН

Први дан Смотре народног стваралаштва почео је радионицом за израду лицидерских срца. Уз помоћ Зорице Петровић, која је водила радионицу, учесници су научили основне технике украшавања ових слаткиша и добили их на поклон за драге особе. Лицидерска срца су некада служила за удварање. Куповали су их момци девојкама, а свако срце је имало огледалце. Велико огледало било је симбол велике љубави. Кућице су ношене младенцима на поклон.
Истовремено је испред Културног центра била организована продајна изложба ручно прављених бомбона, народних ношњи, икона, магнета...
На отварању манифестације, учесницима и публици је добродошлицу пожелела Елизабета Тодоровић, директорка Културног центра „Рибница“ Краљево.
Од 18 часова наступили су најмлађи чланови фолклорних друштава из Краљева, Самаила, Ратине, Опланића, Чукојевца, Подунаваца, Жиче, Адрана, Врњачке Бање, Чачка и Горњег Милановца.
Након смотре дечјег фолклора, одржан је концерт ФА „Карановац“ уз хор фрулаша и гусларе Етно одсека МШ „Стеван Мокрањац“ из Краљева.
Програм је водио професор Радослав Премовић.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment