ТИБОР НАЂ И GOODWILL НА ФЕСТИВАЛУ „JAZZIBAR“

У дворишту Француске куће 1. јула од 20 часова и 30 минута одржаће се промоција књиге "Исцељујућа моћ блуза" музичара Тибора Нађа. Аутор ће књигу представити уз музичку подршку краљевачког бенда Goodwill.
Аутор Тибор Нађ, познати новосадски блуз музичар, радио је више од 15 година на овој несвакидашњој и детаљној биографији блуз музике, извору свих савремених жанрова. Књига обухвата период када је блуз настао, од самих почетака – песама које су афрички робови у САД-у певали уз рад, па до краја шездесетих и седамдесетих година, када је овај жанр доживљавао сам врхунац своје популарности. Уз историјски развој жанра и биографије многих знаменитих музичара који су оставили највеће трагове, књига обилује и великим бројем фотографија, што је чини још занимљивијом за читање.
GOODWILL
Бенд Goodwill настао је 2010. године и бави се искључиво блуз и рок музиком. Оснивачи бенда су: Драган Денчић - Соле (бубањ), Марјан Цапудер – Цапо (бас) и Александар Томовић – Томке (гитара, вокал). Ово је основа бенда, али с времена на време им се придружују и Саша Филиповић – Фићо (клавир), Ненад Гвозденовић – Трепко (гитара) и Милош Перишић – Мишко Кореја (бубањ). Бенд свира хитове познатих светских извођача, као што су: BB King, Eric Clapton, Johnny Winter, Muddy Waters,Stevie Ray Vaughan... Наступали су у клубовима и на многобројним хуманитарним концертима и мото скуповима широм Србије.

tibor 13521968_1056157827799238_7647417232967000186_n

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment