ТРИО СВЕТИ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОМ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛУ „JAZZIBAR”

Трг српских ратника /2. јул/ 22 часа

Трио Свети је креативна демократија у којој су ауторски заступљени сви чланови групе: Марко Ђорђевић, Васил Хаџиманов и Бранко Тријић. Њихов заједнички израз је емотивно упечатљив, спонтан, виртуозан, уникатан.

Марко Ђорђевић већ две деценије живи и гради успешну светску каријеру хиљадама километара од родног Београда. За њега чувени гитариста Lionel Loueke каже: „Марко је један од најбољих светских бубњара! Поседује фасцинантну технику и исто такву музикалност. Његова креативност и оригиналност су разлози због којих волим да свирам са њим.“ Наступа са светски познатим музичарима и за собом има педесетак издатих албума, од којих четири као вођа групе.

Васил Хаџиманов je познати џез музичар, композитор, и уметнички директор фестивала „Jazzibar”. Његове композиције рефлектују музичку разноврсност, а огромни свирачки потенцијал користили су и користе великани балканске сцене. Са Марком Ђорђевићем упознао се на америчком Берклију и одмах се придружио групи „Свети“. Након што је завршио колеџ, наступао је са светски познатим именима музичке сцене.

Бранко Тријић, врсни гитариста, учио је од легендарног Р.М. Точка, а затим отишао на усавршавање у Холандију, где је дипломирао на музичкој академији у Амстердаму. Негов фантастичан осећај за ритам и мелодију издваја га од многобројних младих гитариста широм света. Бранко је истакнута фигура домаће музичке сцене. Вођа је групе „Конзилијум“.

TRIO3 TRIO2 TRIO1 13417551_1053106354771052_904877547317048885_n

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment