ЏЕЗИБАР НА ТРГУ СВЕТОГ САВЕ

Вече је почело наступом београдског ансамбла The Mambo Stars, који је баш на „ЏезИбару“ прославио пунолетство - осамнаест година постојања. The Mambo Stars је настао као латин, салса оркестар. Временом су репертоар проширили на џез и другу популарну музику. До сада су имали пуно наступа на фестивалима и разним градским манифестацијама.
„Изузетно ми је драго што смо први пут у Краљеву као The Mambo Stars. Скоро сви чланови ансамбла су већ били на „ЏезИбару” у оквиру неких других састава. Имали смо диван концерт код вас са Биг Бендом РТС-а. Надам се да ће и вечерас бити исто тако једно лепо музичко вече и да ће публика опет уживати уз нешто ново и другачије. Радујемо се што ћемо краљевачкој публици представити нашу певачицу, која је Кубанка и нашег перкусионисту који је такође Кубанац“, рекао нам је Тихомир Тики Јакшић, лидер ансамбла и аутор већине аранжмана.
И било је лепо музичко вече, баш како је Тики и најавио. Певачица Nidia Moya je својим раскошним вокалом и плесом направила одличну атмосферу у публици. Уз познате хитове попут Can't take my eyes off you, Piel canela и Mambo No. 5, није било могуће не играти.
У наставку програма, краљевачки љубитељи џеза слушали су експлозивни квартет Cortex из Норвешке. Cortex постоји од 2007. године и припада млађој генерацији норвешких џез музичара. До сада су издали четири албума за Clean Feed, а пети излази у августу.
„Ово је други пут да смо у Србији. Био сам на Београдском џез фестивалу са другим бендом, а прошле године је овај састав наступао na „Ринг Ринг“ фестивалу. Јако ми се свиђа српска публика, људи су енергични, дружељубиви и уживају у музици“, рекао је Томас Јохансон, трубач и лидер квартета.
На крају вечери блуз као зачин! Фантастичан млад блуз бенд из Словеније изазвао је одличне реакције и засигурно добио нове поштоваоце музике коју изводе.
„Свирамо неку врсту блуза, фанки, кантри, рок, а има и пуно импровизације. На бини се код нас увек све дешава спонтано. На почетку смо свирали по узору на Џимија Хендрикса и још понекад одсвирамо нешто од традиционалног блуза, али нам се рад сада углавном заснива на ауторској музици“, испричали су нам момци из бенда Wacky Blues Professors пред наступ.
Сутра нас на Тргу Светог Саве очекују Majamisty Trio из Србије, Gianluca Petrella “Trio 70s” из Италије и Raphael Wressnig & The Soul Gift Band из Аустрије.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment