ЏЕЗ КОНЦЕРТ У КРАЉЕВАЧКОМ ПОЗОРИШТУ - Културни центар "Рибница" Краљево

ЏЕЗ КОНЦЕРТ У КРАЉЕВАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

Синоћ је у Краљевачком позоришту одржан концерт у оквиру програма Le Tour de Sax, који организују Француски институт и фестивал Belgrade SAXperience под покровитељством Societe Generale банке.
Партнери у организацији овог догађаја у нашем граду били су Културни центар "Рибница" Краљево и Краљевачко позориште.

Пред бројним љубитељима џеза наступили су француски саксофониста Иго Афетуш и Угљеша Новаковић са квартетом који чине Милош Чоловић (бас), Милош Грбатинић (бубањ), Андреја Станковић (гитара) и Андреја Христић (клавијатуре).

„Прошле године смо наступали само у Београду, док у оквиру ове турнеје концерте држимо у шест градова. Са квартетом наступам већ две године, а управо је изашао и мој први соло албум. Јуче смо били у Новом Пазару, где је био сјајан концерт. Већина нас је већ наступала у вашем граду на фестивалу „ЏезИбар“, тако да ми је изузетно драго што сам опет у Краљеву“, рекао је Угљеша Новаковић.

На репертоару су биле подједнако заступљене ауторске композиције обојице саксофониста, као и џез стандарди. Свака композиција била је испраћена овацијама публике.

„Често путујем, али никада нисам био у овом делу Европе. Почео сам да свирам џез, али сам изводио и поп и популарну музику, не само из Француске, него из целог света. Велико ми је задовољство што наступам са овим сјајним момцима из Србије“, рекао је француски музичар Иго Афетуш.

Културни центар „Рибница“ Краљево је већ имао успешну сарадњу са Француским институтом у оквиру Француског филмског каравана. Од прошле године наступом Батист Ербана у Краљевачком позоришту, ова сарадња је проширена и на музичке догађаје.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment