ЏЕЗ КОНЦЕРТ У КРАЉЕВАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

Француски институт и фестивал Belgrade SAXperience организују програм под називом Le Tour de Sax у десет градова у Србији, међу којима је и Краљево. Програм се одржава под покровитељством Societe Generale банке.
У нашем граду концерт организује Културни центар „Рибница“ Краљево у сарадњи са Краљевачким позориштем.
Џез концерт мултиинструменталисте Игоа Афетуша у пратњи квартета Угљеше Новаковића одржаће се у четвртак, 28. септембра у 20 часова, у Краљевачком позоришту.

Иго Афетуш је 2014. године дипломирао џез саксофон, а годину дана касније и класични. Тренутно усавршава знање на Париском конзерваторијуму. Иако има само 22 године, већ је свирао са познатим француским музичарима као што су Заз, Мика, Жан Франсоа Зигел, као и са америчким звездама Џорџом Бенсоном и Винтоном Марсалисом. Имао је турнеје у Немачкој, Канади, Италији, Доминиканској Републици.
Угљеша Новаковић је саксофониста, аранжер и композитор. Завршава мастер студије у Грацу у класи професора Карлхајнц Миклина. Као саксофониста и аранжер сарађује са бројним оркестрима, међу којима су Биг Бенд РТС и Биг Бенд ХРТ. Наступао је са великанима као што су: Грегори Хачинсон, Душко Гојковић, Тони Лакатош, Марио Гонци, Мартин Гјаконовски, Клаус Реиблер и многи други.

Улаз је бесплатан, а карте можете подићи на билетарници позоришта од 14 до 20 часова.

21617743_1478769552204728_3592497745287126919_n

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment