АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА МЕСЕЦ ЈАНУАР

ХРОНИКА СУМЊЕ
Владислав Бајац (аутор)

„Хроника сумње“ ведра је и мрачна прича настала из вјере да се сва наша књижевност и поезија затекну у документу, у низу фактографских чињеница о једноме одживљеном породичном животу, а онда и о животу једне ишчезле земље. Владислав Бајац приповиједа причу о одрастању, сазријевању и декаденцији, о пропадању једнога свијета и о његовим свијетлим врхунцима, о тоновима и ритмовима једне епохе, о величанственим и метастазирајућим заблудама очева и о дубоком неразумијевању синова – оних по чијим ће се главама и душама стропоштати очински свијет. (Миљенко Јерговић)

hronika-sumnje-66900

СТРЕС
Јерген Лунд, Хане Лунд (аутори)

У едицији „Искуства“  објављена је књига „Стрес“ чији су аутори, чувени дански психотерапеути Хане Лунд и Јерген Лунд, написали занимљиву, провокативну, поуздану и практичну књигу о проблему с којим се свакодневно суочавамо.

stres-66760

ГРЛОМ У ЈАГОДЕ - 40 година ТВ серије

У књизи је серија приближена читаоцима кроз интервјуе са глумцима и режисерима, мноштво фотографија и анегдота. Почиње интервјуом Горана Марковића о томе зашто воли „Грлом у јагоде“. Како серија осликава живот младића Бранислава Живковића званог Бане Бумбар, пратећи веселе и тужне догађаје у његовом животу и животу његове породице и пријатеља, од његовог поласка у средњу школу па до завршетка факултета, и у књизи је део посвећен Банетовим симпатијама. Дат је приказ свих епизода од којих свака чини целину за себе и описује одређену годину у периоду од 1960. до 1969. године. Ту су прве љубави, пољупци, туче, прва игранка итд.

grlom-u-jagode-66957

ИСЦЕЛИТЕ СВОЈ УМ - Ваш рецепт за целовитост уз помоћ медицине, афирмација и интуиције
Мона Лиза Шулц и Лујза Хеј (аутори)

„Исцелите свој ум“ наставља тронаменски приступ који су др Мона Лиза Шулц и Лујза Хеј прве заједно развиле у књизи „Све је добро: Исцелите сопствено тело коришћењем медицине, афирмација и интуиције“. У овој књизи је примењен на аспекте ума од депресије, анксиозности и зависности до памћења, учења па чак и мистичких стања. Научићете шта се догађа у вашем мозгу и телу:
- Када сте тужни, љути или у паници;
- Када сте у власти супстанце или понашања од којих сте постали зависни;
- Када имате проблема са усредсређивањем, читањем или сећањем;
- Када вам траума из прошлости замагљује ум у садашњости;
- Када је емоционално стање наговештај за физичко обољење;
- И још доста тога.

knjiga_iscelite_svoj_um_-_autor_lujza_hej_i_mona_liza_sulc_prednja_korica

ФИЛИЈАЛА: СЕЋАЊА ВОДИТЕЉА РАДИО-ЕМИСИЈА
Сергеј Довлатов (аутор)

 Сергеј Донатович Довлатов (1841 - 1890) руски књижевник, за живота у родној Русији није објавио ниједну књигу, да би после смрти стекао, попут Данила Хармса, статус култног писца. Светску славу стекао је 80-их година прошлог века у емиграцији, у САД, а многи угледни писци славили су његову прозу и таленат, попут Курта Вонегата, Ирвина Шоа, Јосифа Бродског... Основа његове целокупне прозе, па и ремек - дела Филијале, чини његов бурни, невероватни живот. Користи свој живони материјал да би створио нову реалност. Његова проза је лапидарна, дрска. Његови јунаци су аутсајдери.

filijala_v

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment