АКТУЕЛНА ДЕЛА ЗА МАРТ

ВЕШТИЦЕ, ИСТОРИЈА И МИТОЛОГИЈА
Ричард Маршал (аутор)

Ово узбудљиво штиво доноси приче о вилама и вампирима, као и приповести о људској трагедији из европске ере спаљивања вештица, и јунацима који су се излагали опасности од мучења подижући свој глас против општег лудила.

Књига је илустрована дрворезима, графикама, ретким фотографијама и делима високе уметности. Садржи митове, легенде и народне приче из целог света.

ПСИХОТЕРАПИЈА И РЕЛИГИЈА
Владета Јеротић (аутор)

Ако значење појма религије изведемо из латинског глагола religare, што значи поново успоставити неку изгубљену везу, или, у ширем смислу, поново везивање човека за нешто што га трансцендира, онда можда није сувише смело да кажемо да је сваки човек религиозан, да је homo religiosus универзално својство човековог бића. Осим што је човек homo faber, homo ludens, homo ekonomicus, он је несумњиво у својој суштини, и то духовној, homo religiosus

ПРИЧЕ ЗА ЛАКУ НОЋ ЗА МАЛЕ БУНТОВНИЦЕ
Елена Фавили и Франческа Кавало (аутори)

Са илустрацијама 60 уметница из сваког кутка на свету, ово је оригинална књига са највише донација у историји краудфандинга.

Обавезно штиво за ноћни ормарић сваке девојчице или младе жене коју познајете! - Geri Stengel, Forbes

Јунакиње ових прича за лаку ноћ нису принцезе, већ жене које су промениле свет! -  Tejlor Pitman, The Huffington Post

ПРАВОПИС СРПСКОГА ЈЕЗИКА , ТВРД ПОВЕЗ
Митар Пешикан, Јован Јерковић, Мато Пижурица (аутори)

СЕСТРЕ БРОНТЕ: ИЗАБРАНА ДЕЛА

Изузетно опремљено једнотомно издање изабраних дела најпознатијих сестара у књижевности: „Оркански висови“ Емили Бронте, „Џејн Ејр“ Шарлот Бронте и „Станарка напуштеног замка“ Ен Бронте.

Проза сестара Бронте није само препуна емоција, она је непосредна и провокативна. Шарлот и Ен прве су се бавиле интригантним темама – бар када су жене у питању – о самопоштовању жена, о женама које морају да раде да би преживеле, о заробљености у браку у ком су злостављане. Ен Бронте писала је можда и најмодерније, бринући за положај и социјални статус жена, нарочито гувернанти; Емили Бронте, с друге стране, описала је нека од најинтензивнијих осећања и искустава, а ретко је напуштала своја четири зида. За многе, оне су први пут упознале жене (и не само жене) са оном другом, мрачнијом страном срца.

 

 

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment